In cultura veritas, projekt Zagrebačke županije koji povezuje 200 km vinskih cesta

70

Završen je prekogranični projekt In cultura veritas koji je provela Zagrebačka županija, s partnerima Muzejskim dokumentacijskim centrom i Udrugom hrvatskih putničkih agencija te sa slovenskim partnerima Razvojnom agencijom Sotlom, Općinom Šmarje pri Jelšah i Kmetijsko gozdarskim zavodom Maribor.

Glavni cilj projekta, koji je trajao 28 mjeseci i čija vrijednost iznosi milijun eura, bio je doprinijeti atraktivnosti, posjećenosti i zaštiti kulturne baštine područja i povećanju gospodarske aktivnosti područja kroz razvoj nove održive prekogranične destinacije. Osim toga, njegovim provođenjem išlo se na jačanje kapaciteta lokalnih dionika i sveobuhvatnu promociji turističkih destinacija s područja Zagrebačke županije i slovenskih subregija Obsotelje i Kozjansko. Zahvaljujući ovom projektu ovu inovativnu prekograničnu turističku destinaciju po prvi put povezuje oko 200 kilometara vinskih cesta i 80 objekata kulturne baštine na prekograničnom području između Zagrebačke županije u Hrvatskoj i subregije Obsotelje i Kozjansko u Sloveniji. 

U ime Županije projekt je predstavila Ivana Rendulić Jelušić koja je istaknula da je upravo zahvaljujući ovom projektu i suradnji oko 40 vinara s područja Zelinske, Samoborske i Plešivičke vinske ceste, gradovima Samobor, Jastrebarsko i Sveti Ivan Zelina i njihovim gradskim muzejima, ostvareno povećanje atraktivnosti ponude kulturnog i vinskog turizma na području Zagrebačke županije u skladu sa zahtjevima suvremenih posjetitelja.

Želiš sve najvažnije vijesti na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj Pregled dana svaki dan u 16.00.

Please wait...

Thank you for sign up!