Četvrtak, 30 ožujka, 2023

Impresivan coworking kompleks otvoren u Zagrebu

Zagreb je dobio novi poslovni centar jedinstven u ovom dijelu Europe. Naime, na Zavrtnici je otvoren impresivan kompleks Wespa SpacesZamišljen kao koncept modernih ureda za digitalno doba, prostire se na 3000 kvadratnih metara te sadrži 320 radnih mjesta što ga čini najvećim coworking prostorom u ovom dijelu Europe. Ovaj moderni koncept ureda osmišljen je na način da kreira poticajnu radnu okolinu za moderne tvrtke koje od ureda traže vrhunsko iskustvo korištenja tijekom cijelog radnog dana te pokriva sve poslovne potrebe s pomoću inovativnih i digitaliziranih pristupa dijeljenju resursa i sadržaja.

Najbitniji dio svakog radnog dana je radno mjesto i uredsko okruženje u kojem ga provodite. Wespa Spaces je mjesto osmišljeno tako da pruži komfor i funkcionalnost te mogućnosti izbora koje odgovaraju većini radnih potreba. Vlasnici su prostor osmislili na temelju vlastitih iskustava s konceptom kampusa gdje je sve potrebno za rad, odmor i igru na jednome mjestu, što omogućava kreativan i produktivan radni dan. Prostor nudi mnoge prilike da se radni dan provede jednako učinkovito kroz njegovu cjelinu korištenjem kuhinje, relax zone, restorana, caffe bara, medijske sobe, kina/teatra, a do ljeta i krova. Sama bit ovog jedinstvenog prostora stoji i u imenu WESPA, koje je skraćenica za work – eat – socialize – play – anytime.

“Ovaj moderni koncept ureda osmišljen je tako da kreira poticajnu radnu okolinu za moderne tvrtke koje od ureda traže vrhunsko iskustvo korištenja tijekom cijelog radnog dana te pokriva sve poslovne potrebe pomoću inovativnih i digitaliziranih pristupa dijeljenju resursa i sadržaja. U ovom dijelu Europe prvi smo centar ovakvog tipa koji će svojim članovima, ali i gostima, ponuditi maksimalno iskustvo kroz vrlo jednostavan i digitaliziran pristup. Nadamo se da ćemo osim idealne radne okoline postati i mjestu na kojem u jednom prostoru funkcioniraju respektabilne tvrtke, mladi osnivači i pokretači inovativnih ideja, umjetnici i razni kreativci međusobno se nadopunjujući”, ističu iz Wespa Spacesa.

Poslovne zone koje se prostiru prvim i drugim katom te prizemlje namijenjeno druženju i eventima dvije su različite jedinice koje zasebno potpuno samostalno funkcioniraju, ali zajedno stvaraju savršenu cjelinu. U prizemlju se nalazi 350 kvadratnih metara konferencijskih prostora podijeljenih na 5 dvorana od 8 do 200 sjedećih mjesta, amfiteatar/kino dvoranapodcast soba, centralni lobby te restoran Papel i caffe bar koji će u ponudi imati zdravu, organsku, dnevno svježe pripremljenu hranu. Mi

Prvi kat rezerviran je za coworking prostore te se tamo nalazi i soba za odmor i igru, a na drugom katu se nalaze uredi. Uredski dio pun je danjeg svijetla, a prostori zajedničkog sjedenja pregrađeni su staklenim stijenama radi smanjenja razine buke. Cijeli kompleks sadrži 320 uredskih i poluotvorenih radnih mjesta te 20 soba za sastanke, uključujući kabine za pozive.

Ključni pokretači digitalne ekonomije su smanjenje troškova s pomoću dijeljenja resursa, promjena fokusa s posjedovanja na želju za boljim iskustvom korištenja, tehnologija kao ključ nove paradigme te omogućavanje besprijekorne usluge, optimizacije i povezanosti uz smanjene troškove. Coworking implementira ove koncepte u način korištenja prostora: za rad, sastanke i radni odmor, ali i slobodno vrijeme i druženje s kolegama. S pomoću tehnologije za koordinaciju među članovima Wespa Spaces nudi bolje iskustvo radnog dana uz niži trošak i fleksibilnije cijene u usporedbi s klasičnim najmom, te čini najbolji radni dan – svaki dan. 

Ono što ovaj centar također razlikuje od ostalih sličnih sadržaja u Zagrebu, osim veličine i jedinstvene ponude, svakako je uređenje interijera. Cijelim se prostorom proteže industrijski dizajn – grube završne obrade podova i zidova, vidljive instalacije ispod stropova te izbor materijala i komadnog namještaja. Prostor je osmišljen tako da privuče razne profile poslovnih ljudi i tvrtki, od mladih i startup tvrtki do već etabliranih ureda, ali i razne umjetnike i kreativce koji u njemu mogu na razne načine prezentirati svoj rad. Sukladno tomu, određen je i sam smjer unutarnjeg uređenja, čiji arhitektonski projekt potpisuje Filip Fiolić. Projektirajući prostor Fiolić je pratio posljednje trendove čistog industrijskog dizajna spojenog s udobnosti tokom korištenja. Poseban detalj i središte cijelog prostora mural je cijenjenog street art autora Lonca koji krasi zid u prizemlju Wespa Spacesa.

S obzirom na trenutačnu epidemiološku situaciju, prostor Wespa Spacesa opremljen je termalnim kamerama koje automatski kontroliraju temperaturu članova i gostiju, a uz njih tu je i vezani brojač “incidenata” detektirane povišene temperature. Također, u cijeli prostor implementirani su mjerači vlage uz uređaje za umjetno ovlaživanje zraka, kako bi stvorili za virus nepovoljnu atmosferu od 60%+ vlažnosti.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno