Utorak, 26 rujna, 2023

Ilok i Erdut vinska tura samo 1190 kn, uživajte 2 dana

Ilok i Erdut: provedite dva nezaboravna dana uz dobru kapljicu vina i vrhunsko druženje

Posjetite Ilok i Erdut, te kušajte vrhunska vina u vinarijama Iločki podrumi, Vinarija Papak, Erdutska vinarija i mnogim drugima. Po vrlo pristupačnoj cijeni od samo 1190 kn, provedite dva nezaboravna dana uživajući u jelu i piću. Polazak zagarantiran 17.listopada 2020.

Plan putovanja

1.DAN

Iz Rijeke krećemo u 4:30, iz Zagreba u 7:00 prema Iloku. Dolazimo u Iločke podrume. Već na ulazu u Ilok shvaćamo da ovdje je nešto drugačije. Saznali smo da ova najistočnija točka Hrvatske čuva vrhunske okuse vina. Dokazi kažu da tom vinu čak ni Turci nisu mogli odoljeti. Hej… Traminac, muškat, cabernet, različite pomno odvagane kupaže brojnih sorti i naravno, nezaobilazna graševina stvaraju efekt zaljubljivanja u ovaj kraj. Mi smo s mora i volimo plave livade, ali i ova zelena nas je prikovala za sebe i ostavili smo tamo dio srca zauvijek. A vjerujemo da ćete i vi.

Krećemo s podrumima gospođe Marije koja nam je pripemila ne samo vino već i fantastičan domaći ručak. Put nas vodi do vinograda koji se nalaze na najistočnijoj točki Hrvatske. Vinarije smiješnog imena na prvu, ali sasvim ozbiljnog vina na drugu – Papak. Gospodin Papak je od svog imena napravio brand i ovjekovječio ga u možda najdomišljatijim etiketama koje smo vidjeli na našoj turi. Iločki podrumi s druge strane izgledaju kao vinski muzejski park. Ovdje se povijest očituje na svakom bršljanom zaraslom kamenu, a podrum čuva arhivska vina koja se čine kao da potječu iz neke prethodne ere, a ne samo stoljeća.

Odlazimo do poznatog pogleda Principovac na kojem se uzvisuje gospodsko imanje stare i poznate plemićke talijanske obitelji Odescalchi od koje je sve krenulo. Ovdje imamo degustaciju s fantastčnom panoramom Iloka, a pogled puca skroz do Novog Sada! Najbolje od svega tek slijedi: večera u Iločkim podrumima u tradicionalnom kraljevskom ambijentu i spavanje u vrhunskim apartmanima.

2. DAN

Ujutro se pakiramo i odlazimo na prvu postaju današnjeg dana i potpuno nesvakidašnje, a opet nezaobilazne – vrhunske pjenušce gospođe Marijane. Gđa Marijana je od svojih pjenušaca napravila umjetnost i svjetski brand. Toliko su dobri i pitki da ju je jednom dubajska princeza osobno pozvala da ih dođe izlagati. Reći ćemo vam samo da jedan od njih sadrži i zlato. Prezentacija je fantastična, a pogotovo zato što se nalazi u predivnom ambijentu točno iznad gustih krošnji ispod koji Dunav tiho i strpljivo probija svoj put. Kaže gospođa Marijana da se za vrijeme niskog vodostaja ovdje napravi tako predivna pješčana plaža da doslovce podsjeća na tropski raj. S obzirom na okruženje, mi joj vjerujemo, a varljivi lepršavi pjenušci nas lako mogu uvjeriti da ostanemo i na čaši više.

No, ako ne ostanemo svoj vinski hod nastavljamo prema Erdutu i poznatom dvorcu koji ima povijesni značaj. Naime ovdje je potpisan mirovni sporazum 1995 godine, a i danas je u sastavu vinarije Erdut. Vinarija Erdut čuva tih i miran kraj i dok se njime šećete osjećate kao da je vrijeme stalo. Daleko od bilo kakvih gužvi ovdje čovjek nađe svoj mir. Također, parovi će možda pronaći i mjesto gdje će se vjenčati jer potpuno slučajno smo ugledali portal koji je zapravo prolaz u tunel izrađen isključivo od vinove loze. Predivno izgleda šetati se ispod vinskog svoda dok sunce traži svoj put između listova i grozdova loze.

Divno i spokojno mjesto je to koje će nam pružiti ne samo degustaciju već i dobru klopu za dalje. Na put se ne smije ići gladan jer inače riskiramo da doma dođemo zlovoljni, a vinska tura ne završava tako. Pogotovo ne ovako pitoreskna. Ovo je tura koja će vas očarati. Svojom tradicijom, ljepotom i raznovrsnošću. U niti jednom trenutku nema prostora za kolotečinu jer sve je drugačije i primamljivo.

Ilok i Erdut vinska tura, cijena uključuje

  • Autobus na relaciji: Zagreb – Ilok – Erdut – Zagreb
  • Sve razglede prema programu
  • Usluge turističkog pratitelja na putovanju
  • Organizaciju i rezervaciju aranžmana, osiguranje odgovornosti, jamčevinu paket aranžmana

Cijena ne uključuje

  • Osobne troškove
  • Doplata za jednokrevetnu sobu: 140,00 kn
  • Doplata za prijevoz iz Rijeke: 200,00 kn
NAPOMENA

• organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda, ali se obvezuje u cijelosti izvršiti program 

• završno pismo dostavljamo putem e-maila najkasnije 3 dana prije putovanja- završni dokument potreban za putovanje koji sadrži detalje o polasku 

• WORLD TRAVELER nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica i fakultativnih izleta navedenih u programu, te nije odgovoran za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja 

Važeći su Opći uvjeti putovanja turističke agencije BC Travel d.o.o.

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju i važeći su za ovo putovanje. Uplatom akontacije potvrđujete da ste suglasni s naveden-im uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Odgovorni organizator: WORLD TRAVELER – BC TRAVEL d.o.o., Žrtava fašizma 2, 51000 Rijeka – OIB: 21165445462. Upisano u sudski registar Trgovačkog suda u Rijeci u registarski uložak s matičnim brojem 040394577.

Preporučujemo zdravstveno putno osiguranje i osiguranje od otkaza. 

Kategorija hotela odgovara lokalnim kategorijama

Minimalni broj putnika za realizaciju putovanja: 25

Za detaljnije informacije posjetite world-traveler.hr

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno