Četvrtak, 30 ožujka, 2023

Ikea prima vaš namještaj nazad! Od sada možete vratiti Ikei stare ormare i dobiti vaučer za novi

Najveća svjetska kompanija koja se bavi namještajem, švedska IKEA, najavila je zanimljivu inicijativu. Kako javlja Reuters, ljudi koji su se iz bilo kojeg razloga zasitili IKEA-inih ormara, stolova i ostalog namještaja moći će ga prodati samoj IKEA-i.

Program “Buy Back” je najavljen jučer, a u IKEA-i kažu da se radi o inicijativi kojoj je cilj doprinijeti tome da kompanija postane “potpuno cirkularni, klimatski pozitivan biznis do 2030. godine”.

Namještaj neće kupovati za novac nego za vaučere

Doduše, rabljeni namještaj kupljen u IKEA-i taj švedski lanac maloprodaje namještaja neće kupovati za novac, nego za vaučere koji će se moći iskoristiti u IKEA-inim trgovinama, a njihova vrijednost ovisit će o stanju rabljenog namještaja.

Tako će IKEA-ini kupci za namještaj koji je “kao nov”, bez ikakvih ogrebotina, moći dobiti vaučere u vrijednosti 50% izvorne cijene. Za namještaj u “vrlo dobrom” stanju vaučeri će biti u vrijednosti 40% izvorne cijene, a za “dobro korišten” namještaj koji ima manje ogrebotine vaučer će biti u vrijednosti 30% cijene koja je izvorno plaćena za njega.

Inicijativu će promovirati kampanjom koja počinje 24. studenoga i završava 3. prosinca, ali akcija će trajati i nakon toga.

Zasad se zna da će rabljeni namještaj za koji kupci žele dobiti vaučere morati biti predan IKEA-i potpuno sastavljen.

Vaučeri neće imati rok trajanja

Najavljeno je da vaučeri neće imati rok trajanja jer IKEA žele potaknuti svoje mušterije da kupuju namještaj tek onda kad im zatreba.

“IKEA se nada da ćemo ovom inicijativom pomoći svojim kupcima da zauzmu stav protiv pretjeranog trošenja na Crni petak (Black Friday, dan na koji se nude golemi popusti u trgovinama, op.a.), ali i u godinama koje dolaze”, poručili su iz švedske kompanije.

Sav rabljeni namještaj koji neće moći ponovo prodati bit će recikliran ili doniran u humanitarne svrhe, najavili su, prenosi Index.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno