Srijeda, 4 listopada, 2023

Idealno mjesto za odmor u doba pandemije

Svaki ponovni ulazak u špilju Samograd iznova ostavlja snažan dojam na posjetitelja. U doba virusne pandemije koja je zahvatila svijet, pa tako i Hrvatsku, kao idealno mjesto za bijeg predstavljamo Liku. Regija Hrvatske koja je u većem dijelu bila korona free zona, ove godine je pogotovo atraktivna mnogim domaćim i inozemnim turistima. Distanca je ostvariva na svakom koraku, a prirodne ljepote samo su jedan od razloga zašto je posjetiti. Preko ljeta osvježavajuća i zelena Lika je idealna za opušteni godišnji odmor.

Ulazak u utrobu špilje Samograd duge 345 metara na posjetitelje ostavlja snažne dojmove. Pećinski park Grabovača do ove godine posjećivali su isključivo inozemni turisti, a domaćih je u prosjeku bilo tek 20-tak posto. Ove godine domaćih je čak 70 posto.

Liku su birali posjetitelji koji se ne žele pržiti na suncu niti gužvati na morskim plažama, do sada većinom strani turisti, no ove sezone ovaj komadić hrvatskog raja otkrili su i sami Hrvati.

Mnogima je dolazak u Liku bio sigurnija varijanta ljetovanja jer je imala najmanje zaraženih koronavirusom.

“Naši turisti svakako mogu boraviti i bez gužvi, bez nekakvog velikog susretanja s drugim ljudima. Oko nas je predivna priroda, rijeke. Svakako mislim pozitivno da će cijela ova negativna situacija moguće pozitivno utjecati na Liku, na razvoj turizma u Lici”, kaže Matea Smolčić, direktorica Turističke zajednice Općine Perušić.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno