Srijeda, 4 listopada, 2023

I ove godine zlato za najbolju EU pivovaru odlazi na zagrebački Žitnjak. Ovoga puta o tome je odlučilo 2,2 milijuna glasova

Zagrebačka The Garden Brewery je najbolja EU pivovara drugu godinu zaredom po izboru Beer52 najvećeg pivskog kluba na svijetu, i to drugi put za redom. Uz glavnu nagradu, The Garden Brewery je osvojila i nagradu za najbolje pivo niskog postotka alkohola, a Gardenova Micro IPA izglasana je za najbolju u toj kategoriji koja je iznimno važna jer promovira piva koja nisu prejaka.

Beer 52 je osnovan 2013. godine, a radi se o najvećem i najpopularnijem pivskim klubom na svijetu s više od 50 tisuća pretplatnika iz UK-a koji svaki mjesec na svoj kućni prag dobivaju paket craft piva.

Tri piva Varionice dobitnici su Oscara među pivima

Varionica Craft Brewery upravo je oduševila struku na najbitnijem europskom pivskom natjecanju! 

Varionica je ponosno osvojila tri prestižne nagrade na ovogodišnjem European Beer Challenge-u: dvostruko zlato za Pale Ale, prvo pivo Varionice, zlato za Chef’s Beer, novu kolaboraciju Varionice i prominentnih imena – Bibich Wine Croatia, Barut Brewing and Blending, Mate Janković i Zmajska pivovara te Noel passion sour – pivo rađeno u suradnji sa istoimenim restoranom u Zagrebu koji ima prestižnu Michellinovu zvjezdicu.

Ovo je najviši rang priznanja u branši. European Beer Challenge koristi metodu trostrukog kušanja naslijepo što znači da suci ne raspolažu nikakvim informacijama o uzorcima koje kušaju. Ne smiju vidjeti bocu. Ne znaju iz koje države potječe. Nemaju nikakve naznake o cjenovnom rangu. Dodatno, ne raspravljaju svoje utiske međusobno. Sve to donosi zaključak kako je brončana medalja na European Beer Challenge-u 2020 OGROMNA čast. Cijela naša ekipa zajedno sa svima koji nas podržavaju sad dijeli našu pobjedu! Zahvaljujemo svima koji su nam iskazali potporu i povjerenje.” kaže Matija Mrazek, majstor-pivar Varionice.

Nemojmo Nijemcima prodavati njemačko pivo, prodajmo im vrhunska hrvatska craft piva

Hrvatski gin proglašen najboljim na svijetu, imamo vrhunska autohtona vina, najbolja maslinova ulja, craft piva, autentičnu gastro ponudu, itd… to su vrhunske priče i proizvod koji turisti žele doživjeti i degustirati. Ako Nijemci vole i konzumiraju pivo, zašto im prodajemo njihovo pivo? Svoje pivo mogu piti svaki dan u Njemačkoj, oni žele upoznati , okusiti i doživjeti nešto novo i autohtono – žele probati naše pivo, prodajmo im naša vrhunska craft piva. Ako smo na čuvenom Oktoberfest-u, hoćemo probati hrvatsko pivo ili njemačko? Odgovor je jasan – njemačko pivo. To je smisao turizma.

Kako za pivo, to vrijedi i za sve druge naše proizvode, običaje, gastro delicije kojima se moramo ponositi. Turisti žele upoznati nas, našu kulturu, identitet, povijest i način življenja. Budimo Hrvati i prodajmo sami sebe. Budimo to što jesmo jer upravo to turisti žele doživjeti, okusiti i vidjeti.

Hrvatska pivska craft scena je iznimno kvalitetna, a to potvrđuju i spomenute nagrade, a iz dana u dan sve više i više gradova ima svoju craft pivu s pričom.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno