Srijeda, 1 veljače, 2023

I dalje smo vrlo popularna destinacija na najvažnijim emitivnim tržištima, poručio je Staničić

 Kristjan Staničić rekao je kako će iduća turistička godina biti vrlo slična ovoj, u znaku pandemije, te da im je cilj ostvariti 90 posto turističkih noćenja iz 2019. godine.

Staničić je rekao kako je, prema podacima eVisitora od jutros, trenutno u zemlji oko 23.000 turista.

– Od toga je otprilike 12.000 stranih turista. Oni su najviše locirani na turističkim regijama Istre, Kvarnera i Splitsko-dalmatinske županije, a najposjećenije destinacije su Rovinj, Poreč, Opatija, Rijeka, Split, naravno, treba tu pridodati i Zagreb. Ono što veseli je da smo i dalje vrlo popularna destinacija na našim najvažnijim emitivnim tržištima, odakle nam i sada dolaze turisti, a to su Nijemci, Austrijanci, Talijani, Slovenci, rekao je Staničić.

Staničić je rekao da će to što su neke europske zemlje koje su naša važna tržišta posljednjih dana zbog COVID-a uvele ili najavile uvođenje lockdowna i dodatnih protokola za prelazak granice sigurno imati određene reperkusije na ostatak turističkog prosinca.

Međutim, dodao je da su turistički radnici jako dobro pripremljeni za nadolazeće blagdane.

– Prošle godine smo za božićno-novogodišnje blagdane imali negdje oko 141.000 noćenja. S obzirom na pozitivne trendove do sada u cijeloj godini, mi očekujemo da ćemo tu brojku i nadmašiti do kraja godine, posebice za vrijeme blagdana, rekao je Staničić.

Rekao je da je i ova godina odlično odrađena u smislu ostvarenja turističkog prometa te da je to prije svega posljedica dobre suradnje turističkog i javnog sektora, piše hrt.hr.

– Pravodobnim, pravim odlukama Vlade, koja je pomogla i očuvanju radnih mjesta, ali i očuvanju turističkog sektora, ušli smo s pripremom u turističku godinu, u glavnu turističku sezonu, i danas smo pobjednici Mediterana, rekao je Staničić.

Dodao je da nas iduće godine očekuje turistička godina vrlo slična ovoj, u znaku pandemije. Najavio je fokus na neka dalja tržišta, poput SAD-a, gdje je i ove godine zabilježen porast, ali i neka nova tržišta poput Ukrajine.

– Naš je cilj sljedeće godine ostvariti 90 posto turističkih noćenja iz 2019. godine, poručio je Staničić. 

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno