Srijeda, 22 ožujka, 2023

HZZ osigurat će pomoć poslodavcima i radnicima i na početku iduće godine. Novca u državnom proračunu ima

Hrvatski zavod za zapošljavanje do sada je zaprimio zahtjeve za korištenje novca iz vladina paketa mjera koji je na snazi do kraja godine za više od 60 tisuća radnika i 12 tisuća poslodavaca, kazao je ministar Aladrović nakon sjednice užega vladinog kabineta. Te se brojke odnose na potpore za listopad, koje se zaprimaju do 25. studenoga. Dodao je i kako očekuje priljev zahtjeva prema planiranim brojkama, te najavio vjerojatni nastavak mjera pomoći i nakon nove godine. No, s obzirom na epidemiološku situaciju, očekuje da će broj korisnika Vladinih mjera ipak biti nešto veći od očekivanog i planiranog, ali ističe da je u rebalansu državnog proračuna osigurano dovoljno novca te da je procijenjeno kako određena svota treba biti osigurana i u proračunu za iduću godinu.

“Vlada će na ovaj način do kraja godine, a vrlo vjerojatno i nakon toga, pomoći poslodavcima i zaposlenicima kako bismo očuvali radna mjesta. Kako sada stvari stoje, prilično smo uvjereni da ćemo i iduće godine imati određena mjere koje će čuvati zaposlenost”, rekao je Aladrović.

Dodao je kako je mjerama koje je Vlada donijela još u ožujku “tržište rada očuvano” te očekuje da će tako biti i ubuduće. Upitan do kada Hrvatska može ekonomski izdržati ovakav tempo zaraze, odgovorio je da sigurno može izdržati do kraja ove, a i početak sljedeće godine.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno