Subota, 10 lipnja, 2023

Hvar u TOP 5 otoka u cijeloj Europi! Bravo za Hvarane!

Hvar dobio je još jedno međunarodno priznanje. Velika nagrada stigla je od čitatelja uglednog časopisa Condé Nast Traveler. Svrstali su ga u TOP 5 najboljih otoka Europe!

Hvar, najsunčaniji hrvatski otok još jednom u samom vrhu!

Condé Nast Traveler  po 33. put organizirao je izbor najboljih svjetskih otoka. Za Nagradu po izboru čitatelja glasovalo je više od 715 tisuća glasača.

Proglašenje nagrada održano je u ponedjeljak, 5. listopada 2020., kada su objavljeni laureati po kontinentima. Upravo je otok Hvar zasjao na četvrtome mjestu europske liste najboljih otoka.

Uz Hvar, tri najbolja otoka su grčki Folegandros, Zakynthos i Crete. U leđa mu gledaju Mykonos i Skiathos, otok Jersey u UK, talijanski otok Ischia, Mallorca te turski otok Bozcaada.

Hvar ide u pravom smjeru

Condé Nast Traveler ističe kako je Hvar izvrsna destinacija za posjet tijekom cijele godine. Poglavito zbog toplih ljeta i blagih zima. Ističe poznatu hvarsku statistiku – kako je upravo ovo najsunčaniji otok u Hrvatskoj, s više od 2800 sunčanih sati godišnje. Ovaj ugledni svjetski časopis naglašava i bogato povijesno i kulturno nasljeđe grada Hvara. Ističe posebno tvrđavu Fortica, Arsenal i Hvarsko kazalište kao nezaobilazne kulturne spomenike. Urednici pišu i o poznatoj žetvi hvarske levande i o Festivalu levande, koji postaje jedna od glavnih atrakcija u ljetnim mjesecima. Festival se usprkos COVID 19 pandemiji i ove godine organizirao.

– Ova je nagrada dokaz pravog smjera u kojem se razvija turizam grada Hvara, kao svjetski poznatu i luksuznu turističku destinaciju. Također s ovogodišnjih ostvarenih 50 000 dolazaka i 280 000 noćenja nagrada je kruna našoj uspješno organiziranoj sezoni u kojoj smo ostvarili zacrtane ciljeve.

Čast nam je biti u društvu najboljih svjetskih otoka. Nagrada je ovo svim turističkim dionicima našega grada i otoka, i svim vjernim zaljubljenicima u Hvar koji su nam dali svoj glas.

TZ grada prkosi izazovima

U Turističkoj zajednici grada Hvara sada nastavljamo s pripremama turističke godine 2021. Ona će biti vrlo izazovna. Nadamo se da će MINT i HTZ novim izmjenama Zakona o turističkim zajednicama preuzeti garanciju kreditnih zaduženja lokalnih TZ-ova. Isto tako da će HBOR sa komercijalnim bankama osigurati financije za što uspješniju svjetsku promociju Hvara i Hrvatske na turističkim tržištima. Istaknuo je direktor Turističke zajednice grada Hvara, Petar Razović.

SourceMORSKI.HR

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno