Utorak, 21 ožujka, 2023

HUT pohvalio Brnjac za organizaciju konferencije. Sinergija mora postojati, a svi sektori unutar turizma moraju se poštovati.

Po pitanju prometa najbolje prošla nautika sa 70% lanjskog rezultata za 07.i 08.mjesec. Hoteli su ostvarili 44% prošlogodišnjeg prometa, dok su kampovi dosegli 57% u odnosu na 2019.

Po riječima Veljka Ostojića, turisti su birali kvalitetu, stoga su hoteli s 4 zvjezdice imali 10% veću popunjenost od ostalih kategorija. Sve ovo govori da je pritiska na cijene bilo ako ćemo gledati HUT anketu izrađenu u ovu svrhu. Ona pokazuje da je oko 10% financijski prihod niži od samog prometa.


Nova praksa ministrice Brnjac naišla je na pohvale od strane HUT-a. Ona je na konferenciji predstavila dosadašnje rezultate okupivši sve predstavnike turističkog sektora. Time je pokazala poštovanje prema svim sektorima te neophodnost sinergije i komunikacije svih sudionika.

Kad je u pitanju turistički promet, podaci pokazuju da smo u periodu od siječnja do kraja kolovoza ostvarili 53 posto prošlogodišnjih noćenja, a rezultat za srpanj i kolovoz govori o udjelu od 62 posto iz 2019. godine.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno