Utorak, 29 studenoga, 2022

HTZ uskoro kreće s provedbom pozivne kampanje “Trust me, I’ve been there.”

Hrvatska turistička zajednica i Europsko udruženje putničkih agencija i turoperatora (ECTAA) održali su zajednički webinar pod nazivom Croatia Safe & Attractive, u sklopu kojeg je organizirana panel rasprava s fokusom na aktivnosti koje se provode kako bi se Hrvatska pozicionirala kao atraktivna i sigurna destinacija. Uz direktora Hrvatske turističke zajednice Kristjana Staničića, na panelu su sudjelovali Bernard Zenzerović (UPUHH), Helmut Gschwentner (Travel Europe) i Boris Žgomba (UPA HGK).

Webinar je moderirao Jürgen Bachmann iz francuskog udruženja turoperatora, a na samom početku webinara svi sudionici imali su priliku sudjelovati u anketi na temu najvažnijih faktora prilikom putovanja.

Rezultati ankete pokazali su kako je implementacija zdravstvenih i sigurnosnih mjera osnovni preudvjet prilikom odabira destinacije putovanja. Nakon uvodnog dijela, uslijedila je panel rasprava tijekom koje su sudionici prikazali što je sve Hrvatska poduzela kako bi na siguran način dočekala turiste i omogućila im kvalitetno provedeno vrijeme na odmoru uz istodobno poštivanje svih zdravstvenih i sigurnosnih mjera.

Tom prigodom direktor Staničić osvrnuo se na projekt Safe Stay in Croatia, odnosno sigurnosnu oznaku i istoimenu kampanju, dodavši kako HTZ uskoro kreće i s provedbom glavne pozivne kampanje Trust me, I’ve been there. „Dobra epidemiološka situacija će, uz jasne protokole na granicama, procijepljenost turističkog sektora te provedenu kampanju, osigurati vidljivost Hrvatske na međunarodnom tržištu kao sigurne destinacije zbog čega u ovoj godini očekujemo bolje turističke rezultate u odnosu na 2020.“, zaključio je Staničić.

Bernard Zenzerović osvrnuo se na sigurnosne mjere koje se provode u hrvatskim hotelima, posebno istaknuvši visoke higijenske standarde i digitalizaciju. Helmut Gschwentner govorio je o potrebama putnika i potencijalnim rizicima tijekom putovanja, a Boris Žgomba optimistično je istaknuo kako vjeruje da će ugrađeni sigurnosni standardi rezultirati većim turističkim prometom u idućem periodu. Webinar je zaključio predsjednik ECTAA-e Pawel Niewiadomski, dodavši kako se, unatoč brojnim izazovima, nada povratku putovanja u prekrasnu Hrvatsku.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno