Nedjelja, 24 rujna, 2023

HTZ pokrenuo „THANK YOU“ kampanju za inozemna tržišta

HTZ pokrenula je novu promotivnu kampanju „Thank you“ na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Twitter. Time se inozemnim turistima želi zahvaliti na odabiru Hrvatske i hrvatskih destinacija za svoja odredišta u ovoj godini. Kampanja se provodi na 13 inozemnih tržišta. Tržišta su: Njemačka, Austrija, Slovenija, Poljska, Češka, Slovačka, Italija, Mađarska, Belgija, Francuska, Švedska, Švicarska i V. Britanija.

„Ovom kampanjom želimo zahvaliti svim inozemnim gostima što su, unatoč propisanim epidemiološkim mjerama i protokolima putovanja, ukazali svoje povjerenje Hrvatskoj u ovoj izazovnoj i nepredvidivoj turističkoj godini. Cilj nam je ovime i dalje zadržati vidljivost Hrvatske na odabranim tržištima. Svima poručujemo da su dobrodošli u našu zemlju i u idućoj godini“. Poručujemo kako je u dosadašnjem dijelu godine Hrvatsku posjetilo više od sedam milijuna turista od čega gotovo šest milijuna inozemnih.” – izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

U fokusu „Thank you“ kampanje HTZ-a prvenstveno su Njemačka, Slovenija, Poljska i Češka. To su tržišta koja su u ovoj godini ostvarila najveći turistički promet u Hrvatskoj.

Za svako tržište ciljano su odabrani vizuali triju omiljenih destinacija koje su gosti s navedenog tržišta najviše posjećivali. Također turistički proizvodi u kojima su najviše uživali. Za njemačko tržište odabrani su Medulin, Poreč i Rovinj, za tržište Velike Britanije Dubrovnik, Hvar i Split, za tržište Mađarske Crikvenica, Rovinj i Vir, dok su primjerice za tržište Poljske odabrani Omiš, Makarska i Baška Voda. 

Dodajmo kako će se u navedenim zemljama, uz objave destinacijskih vizuala s porukom zahvale na jeziku ciljanog tržišta, organizirati i nagradne igre na društvenim mrežama. Dobitnici će moći osvojiti poklon paket hrvatskih suvenira.

Nakon kampanje „Thank you“, Hrvatska turistička zajednica krenut će s provedbom promotivnih aktivnosti za posezonu. tijekom nje u fokusu će biti nautika, kontinentalna ponuda, eno-gastronomija te ponuda hrvatskih nacionalnih parkova i parkova prirode.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno