Subota, 25 ožujka, 2023

HTZ planira prihod od oko 285 mil.kuna za sljedeću turističku godinu

Turističko vijeće Hrvatske turističke zajednice (HTZ) na online sjednici u petak prihvatilo je prijedlog godišnjeg programa rada i financijski plan za 2021., kojim se u idućoj godini planiraju ukupni prihodi HTZ-a u iznosu od oko 285 milijuna kuna, izvijestili su iz HTZ-a.

Prema godišnjem programu rada i financijskom planu za 2021. godinu, u idućoj se godini planiraju ukupni prihodi HTZ-a “u iznosu od oko 285 milijuna kuna, dok će aktivnosti, između ostalog, biti usmjerene na pojačane marketinške i PR aktivnosti kako bi se kompenzirao pad intenziteta marketinških aktivnosti na razini sustava turističkih zajednica”, navodi se u priopćenju Hrvatske turističke zajednice (HTZ).

Osim intenzivnijih kampanja usmjerenih generalnoj promociji, to podrazumijeva i dodatno jačanje kampanja i aktivnosti u domeni strateških projekata.

Također, u nadolazećem će razdoblju u fokusu biti i daljnje jačanje odnosa s ključnim partnerima, kao i predstavljanje cjelokupne hrvatske turističke ponude s naglaskom na sigurnost te dobru pripremljenost hrvatskih turističkih destinacija u okolnostima globalne pandemije, ističu iz HTZ-a.

Na današnjoj su sjednici članovi Turističkog vijeća usvojili i prijedlog izmjena i dopuna godišnjeg programa rada i financijskog plana u 2020. godini.

Naime, zbog globalne pandemije i gospodarskih posljedica došlo je do smanjenja prvotno planiranih prihoda i rashoda HTZ-a, navodi se u priopćenju, u kojem se pritom ne iznose preciznije brojke ni planiranih prihoda niti rashoda u ovoj godini.

Iz HTZ-a u priopćenju prenose i podatke iz sustava eVisitor, prema kojima je u dosadašnjem dijelu godine u Hrvatskoj ostvareno više od 54 milijuna turističkih noćenja, što predstavlja 50 posto lanjskog rezultata u istom razdoblju.

Uz članove Turističkog vijeća HTZ-a, sjednici su prisustvovali i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac te direktor HTZ-a Kristjan Staničić, koji je ocijenio kako je “hrvatski turistički sektor u ovoj izazovnoj godini ostvario vrlo dobar rezultat koji daje blagi optimizam za 2021. godinu”.

“U ovom je trenutku izvjesno kako će pitanje pandemije korona virusa obilježiti i iduću godinu, pri čemu će čimbenik sigurnosti biti jedan od osnovnih preduvjeta u donošenju konačne odluke o putovanjima. Naše buduće aktivnosti ćemo još snažnije usmjeriti u digitalne kanale promocije i društvene mreže s fokusom na najbliža europska tržišta kojima su hrvatske destinacije lako dostupne cestovnim pravcima, poput Njemačke, Slovenije, Austrije, Poljske, Češke, Italije, Mađarske i dr.

Također, s obzirom da u budućnosti očekujemo rast domaćeg turizma u ukupnom rezultatu, planiramo i snažniju promociju turizma i posebnih turističkih projekata namijenjenih domaćim gostima”, istaknuo je Staničić.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno