Ponedjeljak, 30 siječnja, 2023

HTZ objavila popis planiranih sajmova za 2022. na kojima će sufinancirati dio troškova izlagača

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) objavila je popis planiranih sajmova tijekom 2022. godine na kojima postoji mogućnost suizlaganja.

Budući da se radi o planu sajamskih nastupa koji se tek treba potvrditi Godišnjim programom rada HTZ-a za 2022. godinu te obzirom na izazove i trenutne promjene uzrokovane pandemijom bolesti COVID-19 u turističkom sektoru, a koje zahtijevaju racionalan i odgovoran pristup poslovanju, planirane aktivnosti u nadolazećoj 2022. godini mogu biti podložne promjenama te će se kontinuirano ažurirati. U slučaju da dođe do promjena u broju sajamskih nastupa, HTZ će pravovremeno sve obavijestiti, a informacije će biti dostupne i na web stranici www.htz.hr.

U 2022. godini HTZ će koristiti isti koncept nastupa na sajmovima kao i 2020. godine, uz napomenu da će se pratiti sve epidemiološke mjere i uvjeti tehničke izvedbe zadane od strane organizatora sajma.

HTZ će i u 2022. godini snositi 50% troška uređenja na turističkim sajmovima (opći, nautički, kamping) kojeg definira odabrani tehnički izvođač. Budući da su sredstva za troškove uređenja suizlagačkih mjesta u budžetu HTZ-a ograničena, ista će moći iskoristiti suizlagači koji će dostaviti ugovore/prijavnice u periodu raspoloživosti sredstava. Ukoliko se sredstva potroše prije završetka prijava za suizlaganje, preostali suizlagači bit će u obvezi platiti puni trošak uređenja za svoje suizlagačko mjesto. Pri prihvaćanju programa rada HTZ-a za 2022. godinu, potvrdit će sufinanciranja.

Cijena suizlaganja varira u odnosu na veličinu suizlagačkog mjesta, a obuhvaća cijenu zakupa i uređenja štanda koju se zakupnik-suizlagač obvezuje podmiriti HTZ-u. HTZ moli da se u ugovoru/prijavnici popuni cijena, sukladno navedenim troškovima zakupa i uređenja navedenim za svaki sajam te još jednom napominju da je objavljena cijena uređenja stvarna cijena uređenja, a dok se sredstva ne iscrpe HTZ moli se da se u prijavnice unose 50% niža cijena u odnosu na stvarnu cijenu uređenja štanda.

Preporučeni rok prijava za sajmove koji će se realizirati u prvom kvartalu 2022. godine je najkasnije do 1.9.2021., a za jesenske sajmove najkasnije do kraja godine, odnosno do popunjena predviđenih mjesta na pojedinom štandu. U slučaju da se do navedenog roka prijavi više suizlagača od predviđenog, HTZ će zatražiti dodatno proširenje prostora direktno od organizatora sajma. 

Za sajmove za koje još nije poznata cijena zakupa i/ili uređenja, možete se okvirno voditi cijenama iz 2020. godine.

HTZ napominje suizlagačima koji nisu podmirili dugovanja iz prijašnjih godina da ih neće biti u mogućnosti prihvatiti za suizlaganje u 2022. godini sve dok ne podmire svoja dugovanja.

Opći uvjeti suizlaganja dostupni su ovdje. Ugovor o suizlaganju dostupan je ovdje.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

SourceUHPA

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno