Utorak, 26 rujna, 2023

Hrvatskoj je bitno ulaganje u digitalizaciju uslužnog sektora

Sve češće čujemo kako će Hrvatska do 2030. godine biti među europskim predvodnicima u pretvaranju klimatskih i ekoloških izazova u prilike, osiguravanjem pravedne i uključive tranzicije prema klimatskoj neutralnosti. Najavljuje se kako će se zelena i digitalna tranzicija ostvariti prelaskom na čistu energiju, poticanjem zelenih i plavih ulaganja, razvojem kružnog gospodarstva, jačanjem samodostatnosti u proizvodnji hrane, razvojem biogospodarstva te očuvanjem i obnovom ekosustava i bioraznolikost, piše poslovni.hr.

Hrvatska će postati predvodnica u zelenom gospodarstvu pri čemu je ključno ulaganje u digitalnu infrastrukturu i poticati uvođenje digitalnih rješenja u interesu građana i hrvatskog gospodarstva, čime će se dati doprinos u izgradnji digitalne budućnosti Europe.

Tome u prilog govori i činjenica da je na javni poziv od ovog ljeta “Jačanje konkurentnosti poduzeća ulaganjima u digitalnu i zelenu tranziciju”, vrijedan 1,14 milijardi kuna, ukupno pristiglo 842 projektne prijave. Od tih prijava će njih oko 320 ostvariti financiranje, koje bi u konačnici trebale pokrenuti investicijski ciklus vrijedan više od 3,6 milijardi kuna. Inovacije moraju imati važnu ulogu u prijelazu na učinkovitije iskorištavanje resursa. Inovacije koje pomažu u razvijanju novih tehnologija, procesa, proizvoda, usluga i poslovnih modela potrebnih za mijenjanje naših uzoraka proizvodnje i potrošnje.

Optimizacija troškova

Takvih je inovacija danas sve više, od onih koje prate poslovanje, smanjuju i optimiziraju troškove i vrijeme u proizvodnji ili pak u uslužnom sektoru kada omogućuju bržu i lakšu komunikaciju s gostima, turistima pritom omogućujući uštede na više nivoa.

Jedna od takvih inovacija je i Nikky, platforma koja je hibrid integriranog softverskog rješenja i aplikacije namijenjenih hotelima, a služi za analizu prediktivnog ponašanja gosta pomoću integriranih tehnologija umjetne inteligencije, machine learninga i IoT. Platforma funkcionira kao SaaS model i pruža mogućnost interakcije gosta s hotelom kroz mobilnu aplikaciju koja je svojevrsni digitalni komunikacijski ključ za kreiranje jedinstvenog iskustva u cjelokupnom hotelskom eko-sustavu.

Hotelijerska industrija više nema ulogu samo osigurati smještaj i obroke za gosta, već nastoji ponuditi dodanu vrijednost u obliku različitih dodatnih usluga, kao i praćenja zadovoljstva gostiju kroz ključne podatke na temelju kojih mogu planirati svoju marketing strategiju ili pak razviti plan ulaganja.

Izravna komunikacija s gostom

Proizvod tvrtke Incrementum nudi rješenje za hotelijersku industriju koje komunicira izravno s gostom u realnom vremenu, pogonjeno je umjetnom inteligencijom, pruža analizu i donosi zaključke na osnovu inputa od strane gosta, bez komunikacijskog šuma ili konflikta kanala. Time se gostu omogućava zabavan, siguran i diskretan komunikacijski kanal u kojem se neće naći u neugodnoj situaciji, a hotelskom menadžmentu mogućnost dinamičnog kreiranja ponuda.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno