Srijeda, 4 listopada, 2023

Hrvatskim stručnjacima povjereno praćenje inovacija održivog turizma

Institut za razvoj i međunarodne odnose iz Zagreba u narednih će 18 mjeseci obavljati ulogu vanjskog stručnjaka za inovacije u održivom turizmu EUSAIR Jadransko-jonske strategije za Ministarstvo turizma i sporta RH, projektnog partnera na projektu EUSAIR Facility Point i koordinatora za tematsku upravljačku skupinu Održivi turizam.

Zadatak stručnjaka Instituta bit će pratiti inovativne politike upravljanja EUSAIR destinacijama, inovativne trendove u pristupu korisnicima i uvođenju inovativnih novih tehnologija kao alata vidljivosti i promocije. Stručnjaci će svojim preporukama stvarati bazu znanja s odgovorima na pitanja važnima za EUSAIR destinacije:
– koji su trendovi u inovacijama u sadržaju i interpretaciji prirodnih i kulturnih atrakcija,
– koji su trendovi u smještajnom i pratećim sadržajima destinacija, te
– koji su trendovi u načinima uključivanja stanovništva turističkog područja u razvoj destinacije?

Po prvi puta će se na razini EUSAIR destinacija kreirati baza znanja koja će pratiti inovativne politike upravljanja destinacijama, a preporuke će se moći koristiti za razvoj modela održivog upravljanja destinacijama, razvoj inovativnih turističkih proizvoda, razvoj poduzetničkih modela, tehnološke podrške poslovnim modelima i obogaćivanje obrazovnih programa za turističke stručnjake.

Ove aktivnosti pomoći će Ministarstvu i u pripremi i provedbi strateških dokumenata razvoja turizma i posebno održivog turizma do 2030. godine koji bi trebali zadržati Hrvatsku među vodećim turističkim destinacijama.
Vrijednost ugovora za ove aktivnosti EUSAIR strategije je 100.000 kuna bez PDV-a, a financira se iz bespovratnih sredstava INTERREG ADRION programa Europske unije kroz EUSAIR Facility Point projekt.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno