Subota, 25 ožujka, 2023

Hrvatski turizam ovisit će o brzini procijepljenosti zemalja Europske unije

Vlada Angele Merkel danas je odlučila zatvoriti granice s Češkom i austrijskim Tirolom. Granice su zatvorene zbog širenja novih sojeva korona virusa u Češkoj i u popularnoj austrijskoj turističkoj regiji. Europska komisija osudila je ovu njemačku odluku, jer iskače iz zajedničke europske politike o putovanjima unutar EU za vrijeme epidemije . Zašto je sve ovo važno za Hrvatsku?

Zato što se u predstojećim turističkim mjesecima možemo suočiti s posve nepredvidivim odlukama pojedinih europskih Vlada vezanih uz epidemiju. Očito je da se ni ove godine neće provoditi zajednički europski protokoli o slobodi kretanja unutar Unije, što našu turističku sezonu čini još nepredvidljivijom. Uostalom, svi se sjećamo kako je u kolovozu prošle godine Austrija doslovno fizički potjerala svoje turiste iz Hrvatske.

U situaciji kad postaje sve jasnije da stanovništvo zemalja Europske Unije neće biti procijepljeno prije jeseni, turistička sezona u Hrvatskoj sve se brže puni nepoznanicama.

Dobra je vijest, međutim, da je do sredine prošlog tjedna cijepljeno čak 13 milijuna Britanaca, što znači da bi ovu sezonu mogso obilježiti masovni povratak gostiju iz Ujedinjenog Kraljevstva, koji su lani uglavnom izostali.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno