Nedjelja, 5 veljače, 2023

Hrvatski Highlander privukao stranu investiciju i omogućio pristup novim turističkim tržištima

Jedna od najvećih američkih sportskih franšiza Spartan Race investirala je u hrvatski turističko-planinarski startup Highlander.

Jurica Barać, izvršni direktor Highlandera kaže da su sa Spartan Raceom formirali globalno strateško partnerstvo koje će im omogućiti da se probiju na četiri najveća tržišta u području sportskih događanja – Kinu, SAD, Australiju i Veliku Britaniju. Highlander je dosad organizirao planinarske ture u 13 zemalja, piše Jutarnji list.

– Konceptualna jednostavnost samog događaja, kao i činjenica da je planinarenje postalo jedan od najpoželjnijih oblika tjelesne aktivnosti u cijelome svijetu, uvelike dopridonose želji osnivača Highlandera da omoguće zaljubljenicima u planinarenje prisustvovanje našim događajima na svakom od kontinenata svijeta – kaže Barać.

Navodi da im je želja ljude da se izdignu iz svoje ustaljene rutine i krenu na put otkrivanja boljeg sebe, doprinoseći pritom boljem svijetu. To je, pojašnjava, upravo i misija Spartan Racea te će u tom smislu pomoći i tom brendu.

– Kroz ovo partnerstvo omogućit ćemo Spartan Raceu da proširi svoj portfelj ‘tough fitness’ i na planinarenje – navodi Barać.

Spartan Race organizira vrlo izazovna natjecanja u izdržljivosti, snazi i spretnosti u 45 zemalja, a ima i poseban segment natjecanja za vojne klijente. Ova franšiza pokrenuta je 2010. godine i do danas je postala lifer u segmentu izdržljivosti, odnosno ‘tough fitnessa’.

Joe De Sena, osnivač i izvršni direktor Spartan Racea kaže da im je cilj kreirati izazovna iskustva koja ljudima mijenjanju život.

– Ulaganje u partnerstvo s Highlanderom omogućuje nam da potaknemo još više ljudi diljem svijeta da sudjeluju u tjelesno zahtjevnim aktivnostima za koje misle da su izvan njihovog dosega mogućnosti – kaže De Sena.

Barać pojašnjava da je posljednjih godina Spartan Race proširio poslovanje na ‘trail’ trčanje, potom se fokusirao i na brdski biciklizam kroz strateško partnerstvo s La Ruteom. Tako je nastala prva svjetska mountain bike utrka u Kostariki. Danas se ona vozi i u Španjolskoj..

– Nedavno je Spartan Race kupio bivšeg rivala Tough Muddera i pokrenuo funkcionalnu fitness marku DEKA, lansirao digitalnu aplikaciju i platformu za trening. Ukupno gledajući, na svim događajima unutar portfelja Spartan Racea godišnje sudjeluje više od milijun sudionika i to je prilika i za nas – zaključuje Barać iz hrvatskog Highlandera.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno