Ponedjeljak, 30 siječnja, 2023

Hrvatski dani male brodogradnje ugostili preko 50 izlagača

Na Hrvatskim danima male brodogradnje i turističkih atrakcija koji su otvoreni u Marini Kaštela u Kaštel Gomilici i trajat će do nedjelje, 13. lipnja, predstavlja se 50-ak izlagača.

Na izložbi je predstavljeno 50 izlagača, a temelj čine hrvatski proizvođači, iako su stigli i Slovenci, koji su već godinama standardni izlagači, a tu je i Euromarine, glavni zastupnik Jeanneau plovila za Hrvatsku, rekao je predsjednik Udruge Dani hrvatske male brodogradnje Damir Skelin.

Od prošle godine polako propuštaju i strana plovila, ali samo dužine do 14 metara jer je to dio njihovog standarda “po miri čovika”.

“Naša je koncepcija da brodove, vanjsku opremu i sve što ima veze s turizmom radimo za naše ljude. Iako nam je ovo već druga godina s covidom, ipak imamo i ove godine par premijera u moru. Imamo specijalizirano plovilo 40 stopa vrhunske izvedbe i gumenjak od deset metara koji je multifunkcionalan, te standardnu ponudu nautičke opreme i infrastrukture, plovila za sport, turizam i ribičke stvari”, izjavio je Skelin, ističući i kako je sajam ove godine nešto veći nego lani.

Inače, tijekom popodneva bit će predstavljena i organizacija Europskog juniorskog prvenstva u jedrenju klase laser, koje će se krajem lipnja održati u Marini Kaštela, piše privredni.hr.

Tijekom četverodnevne manifestacije uz ostalo će se održati nekoliko predstavljanja brodograditelja, raznih projekata i poslovnih programa, bit će predstavljena turistička ponuda Kaštela, a jedna od turističkih atrakcija bit će i kajak challenge, uz niz promotivno-zabavnih i animacijskih programa, itd.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno