Petak, 3 veljače, 2023

Hrvatski avioprijevoznik Trade Air krenuo s redovnim domaćim letovima

Privatni hrvatski avioprijevoznik, Trade Air, otvorio je prodaju na redovnim domaćim linijama za razdoblje od 28. ožujka do 29. travnja ove godine.

Trade Air nastavlja prometovati na domaćim linijama u sklopu PSO programa u razdoblju od ponedjeljka, 28, ožujka, do petka, 29. travnja.

Razlog tome što je ljetni red letenja dostupan samo do kraja travnja leži u činjenici da je u tijeku javni natječaj za novi PSO program koji bi na snagu trebao stupiti 01. svibnja i biti u primjeni sljedeće četiri godine.

Nadležno ministarstvo još uvijek nije objavilo dobitnika natječaja, do početka provedbe novog programa ostalo je svega mjesec dana, pa je izgledno da će operacije nakon 01. svibnja biti odgođene na određeno vrijeme, sve dok se novi avioprijevoznik ne pripremi za operacije na domaćim linijama za razdoblje do kraja listopada ove godine, piše Croatian Aviation.

Trade Air do kraja travnja nastavlja prometovati na sljedećim linijama:

  • Osijek – Zagreb – Osijek,
  • Osijek – Pula – Split – Pula – Osijek,
  • Osijek – Rijeka – Osijek,
  • Rijeka – Split – Dubrovnik – Split – Rijeka.

Na navedenim linijama prometuje češki Van Air čiji je zrakoplov tipa L-410 Trade Air uzeo u najam za provedbu ovog programa. Karte su u prodaji na službenoj web stranici Trade Aira, www.trade-air.com.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno