Češki avioprijevoznik Smartwings planira u ljetnom redu letenja ove godine povezati Prag sa Splitom i Dubrovnikom, javlja croatianaviation.com. Kompanija je i u 2020. godini prometovala između Praga i Splita, dok je linija prema Dubrovniku iz objektivnih razloga bila suspendirana.

U ljetnom redu letenja 2021. kompanija planira obnoviti promet prema obje spomenute destinacije, kasnije nego što je to bilo u 2019. godini.

Linija Prag – Split – Prag u prometu će biti od 01. svibnja, jednom tjedno, svake subote, a od 01. lipnja do 10. listopada najavljeni su svakodnevni letovi na ovoj liniji. Smartwings će prema Splitu prometovati sa zrakoplovima tipa B737-800, B737-900ER, a najavljeni su i zrakoplovi tipa B737-MAX-8, zrakoplove koji su prije manje od mjesec dana dobili dozvolu za ponovnim operiranjem. Upravo je jučer, 25. veljače, kompanija odradila prvi komercijalni let s ovim tipom zrakoplova nakon što je izdano odobrenje o plovidbenosti “MAX” zrakoplova.

Linija Prag – Dubrovnik – Prag prometovat će od početka lipnja do početka listopada (01.06. – 03.10.). I na ovoj liniji Smartwings trenutno planira prometovati svakodnevno, uglavnom sa zrakoplovima tipa B737-800.

Croatia Airlines u 2019. godini je posljednji put prometovala redovno u ljetnom redu letenja između Zagreba i Praga. Ove linije nije bilo u 2020. godini, a trenutno nije u prodaji ni za ovu ljetnu sezonu.

Iz Praga će se još moći direktno letjeti i prema Zadru. Ryanair je prošlog ljeta uveo liniju Zadar – Prag te na njoj ove sezone planira prometovati dva puta tjedno, svakog utorka i subote, od 01. svibnja do 30. listopada. Samo će ovaj poznati niskotarifni prijevoznik ponuditi preko 20 tisuća sjedala na direktnoj liniji između Zadra i Praga, dok će Smartwings na raspolaganju imati znatno veći kapacitet prema Splitu i Dubrovniku.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!