Ponedjeljak, 5 prosinca, 2022

Hrvatske autoceste osvojile prestižno međunarodno priznanje

Međunarodna cestovna federacija (International Road Federation; IRF Global) uručila je danas prestižno priznanje za sigurnost u cestovnom prometu – poznato pod imenom „Pronađi način“ (“Find a Way”) Hrvatskim autocestama.

Nagrada “Pronađi način” pokrenuta je u sklopu Desetljeća akcija Ujedinjenih naroda za sigurnost cestovnog prometa, pokrenuo ju je inž. Abdullah Al-Mogbel, predsjednik IRF -a u znak priznanja važnosti u provođenju strategija za smanjenje ozljeda na cestama, piše Turizmoteka. Svake godine nagrada se dodjeljuje javnim tvrtkama za izvanrednu predanost u području sigurnosti cestovnog prometa, a koje u potpunosti utjelovljuju vrijednosti pristupa “Sigurnog sustava”.

“Cestovna mreža je zajednički prostor, a cestovne agencije imaju središnju ulogu u omogućavanju sudionicima u prometu interakciju na siguran i pozitivan način kroz mjere koje umanjuju rizik i posljedice prometnih nesreća”, rekao je predsjednik i izvršni direktor IRF -a C. Patrick Sankey. “Vizija i politike koje su donijele Hrvatske autoceste d.o.o pretočile su se u sigurnije okruženje za vožnju, o čemu svjedoče poboljšane oznake na cestama, prometni znakovi, uređaji za zaštitu uz cestu i projekti sigurnosti tunela. Također su rezultirali sigurnijim uvjetima rada za izvođače cesta, kao i za bolje informirane vozače. Zajedno, ove mjere predstavljaju značajno mjerilo kvalitete za druge agencije”.

Primajući nagradu za Hrvatske autoceste, gospodin Boris Huzjan, predsjednik Uprave, istaknuo je “Velika nam je čast što je International Road Federation prepoznao naš dosadašnji rad, a ova nagrada potvrda je kvalitetne politike i strategije Republike Hrvatske u upravljanju prometom na autocestama u državnom vlasništvu. Zadaća Hrvatskih autocesta je upravljanje prometom i gospodarenje autocestama, u tome je sigurnost prometa primarni cilj. Sigurnost korisnika i svih sudionika u prometu na autocestama nema alternativu. Ova nagrada nam je poticaj za daljnja poboljšanja i inovacije.”

Sigurnost prometa na autocestama je prioritet i ključan čimbenik uspješnog obavljanja društvene funkcije HAC-a kao upravitelja najvećeg dijela autocestovne mreže u Republici Hrvatskoj. U narednom razdoblju HAC će unaprijediti razinu sigurnosti prometa kroz dva velika projekta:

• Zamjena promjenjive prometne signalizacije, prometna signalizacija novije generacije povećat će protočnost prometa i informiranje sudionika u prometu. Radovi se planiraju započeti tijekom 2022. godine, a završiti krajem 2024. godine.
• Unapređenje sustava zaštitnih ograda na autocestama, novi sustavi zaštitnih ograda odnosno utjecat će na smanjenje posljedica prometnih nesreća. Radovi se planiraju započeti u 2022. godini te završiti krajem 2025. godine.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno