Petak, 9 lipnja, 2023

Hrvatska za njemačke turiste postala prva ”korona safe” destinacija

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac u ponedjeljak, 14. lipnja sastala se u Münchenu s potpredsjednikom Vlade Bavarske i državnim ministrom za gospodarstvo, regionalni razvoj i energetiku Hubertom Aiwangerom te sa zamjenikom predsjednika ADAC-a (Allgemeine Deutsche Automobil Club) zaduženim za turizam i financije Karlheinzom Jungbeckom.

Nastavit ćemo razmjenu iskustava i najboljih praksi u pogledu digitalizacije turizma te razvoja proizvoda kulturnog i ruralnog turizma. Hrvatska i Bavarska stavljaju naglasak na razvoj održivog turizma, a međusobna suradnja u brojnim područjima od zajedničkog interesa traje već pedesetak godina u okviru Bavarsko – hrvatske komisije. Turisti iz Bavarske čine polovicu ukupnih gostiju iz Njemačke te nam je stoga iznimno bitno prenijeti informacije o svim aktivnostima koje poduzimamo kako bi Hrvatska bila prepoznata kao ugodna i sigurna destinacija“, istaknula je ministrica Brnjac.

Potpredsjednik Aiwanger naglasio je kako vidi puno prostora za suradnju Hrvatske i Bavarske u području turizma, ali i naglasio kako Bavarska podržava ulazak Hrvatske u Schengen 2022. godine kao važnog preduvjeta lakših turističkih kretanja. 

Na sastanku sa zamjenikom predsjednika ADAC-a zaduženim za turizam i financije Karlheinzom Jungbeckom, ministrica Brnjac razgovarala je o pripremama za ljetnu sezonu, potražnji za Hrvatskom te očekivanjima i planovima za budući razvoj, a Hrvatska je prva država s kojom je ADAC izrazio želju za institucionalnom suradnjom.

„Njemačka je naše najveće turističko tržište koje čini gotovo četvrtinu ukupnog turističkog prometa. Ove godine potražnja je dodatno pojačana te je Hrvatska među najtraženijim destinacijama radi svoje blizine i sigurnosti koju nudi turistima. U ADAC-u su iskazali interes da našu suradnju podignemo na još viši nivo te su nam ponudili prvi institucionalni okvir, odnosno sporazum između ADAC-a i našeg Ministarstva, kroz koji bi ustvari Hrvatska bila označena kao prva COVID-safe destinacija.“, istaknula je ministrica Brnjac.

Dodajmo i to kako je ADAC ove godine u svoj popis najboljih europskih kampova uvrstio 134 hrvatska kampa, jednako kao i 2019., a 13 je kampova dobilo posebnu oznaku Superplatz 2021. Osim toga, njemački autoklub ADAC godišnje izdaje istraživanje u kojem se analiziraju upiti članova ADAC-a vezano uz traženje ruta prema odredištima godišnjeg odmora. Ovogodišnja analiza, u jeku korona krize, utvrdila je kako su najveći rast potražnje doživjele Njemačka i Hrvatska. 

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

SourceUHPA

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno