Četvrtak, 30 ožujka, 2023

Hrvatska u vrhu svjetske ponude maslinovih ulja. Još je jedna u nizu naših prednosti na njemačkom tržištu

U najvećoj bavarskoj novini Münchner Merkur, koja se tiska u nakladi većoj od 220.000 primjeraka i koja ima tradiciju izlaženja od 1946. godine, objavljen je članak o turističkim rezultatima Hrvatske, dok je Istra približena kroz priču o uspjesima istarskih maslinara, izvijestila je Nera Miličić, voditeljica Ispostave Hrvatske turističke zajednice u Münchenu. 

„Riječ je o članku kojeg je napisala velika obožavateljica naše zemlje Christine Hinkofer, urednica rubrike putovanja u Münchner Merkuru, najvećoj bavarskoj medijskoj kući koja nam je, dugi niz godina, velika potpora u promociji Hrvatske. Bavarci su najvjerniji gosti naše zelene regije Istre, a u ovim izazovnim vremenima uspjeh naših maslinara je dodatna promocija od najveće vrijednosti i ponosa. Pozicioniranje Hrvatske u vrhu svjetske ponude maslinovih ulja još je jedna u nizu prednosti Hrvatske u odnosu na naše konkurente na njemačkom tržištu Italiju, Grčku i Španjolsku“, izjavila je Miličić, nadodavši kako je tekst inspiriran degustacijom ovogodišnjih maslinovih ulja iz Istre u organizaciji Selimira Ognjenovića, vlasnika agencije I.D. Riva Tours.

Autorica članaka Christine Hinkofer naglašava kako je ovo bila teška godina za turizam na Mediteranu, ističe da je sezona zbog korona lockdowna započela dosta kasno, ali pritom prenosi i izjavu direktora Hrvatske turističke zajednice Kristjana Staničića iz rujna ove godine u kojoj je naglašeno da je Hrvatsku posjetilo gotovo 7 milijuna gostiju. Autorica podsjeća i da je Hrvatsku tijekom 2019. godine posjetilo rekordnih 20.7 milijuna turista, a osvrnula se i na status Istre kao regije s najnižim brojkama zaraženih, odnosno ističe da je riječ o zelenoj regiji u crvenoj zoni Europe. 

Osim po povoljnoj epidemiološkoj slici, autorica članka ističe da je Istra vrlo dobro prepoznata po očuvanoj prirodi, ekološkim imanjima, ali i po maslinovim uljima pritom ističući kako su istarski maslinari poput Meneghettija, Ipše i Belića po šesti put uvršteni u Flos Olei svjetski vodič za maslinova ulja, a čime su osigurali svoja mjesta u samom svjetskom vrhu, daleko ispred talijanskih, španjolskih i grčkih maslinara. Christine Hinkofer zaključuje kako ove godine u turizmu nije bilo lako, ali da će zemlja, u kojoj zlato nije samo u bankama, već raste i na stoljetnim stablima maslina, i ovo prebroditi.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno