Ponedjeljak, 25 rujna, 2023

Hrvatska u 20 emisija na svjetskoj Nautical Channel postaji.

Hrvatska je i ove, krizne godine dokazala da je jedna od najboljih za izbor nautičkog turističkog doživljaja.

Hrvatska je zadovoljna svojom nautičkom pričom. U ljetnim mjesecima charter je ostvario čak 70% prošlogodišnjeg rezultata. S obzirom da je ovo turistička godina koja traži sigurnost i distancu, nautički sektor bit će, vjerujemo, uspješan i u posezoni. Nautika je tražen proizvod pogotovo u 2020., akako naglašava i Kristjan Staničić, u dosadašnjem dijelu rujna ostvarila je gotovo 200 tisuća noćenja u nautičkom charteru.

Stoga je HTZ najavio dodatnu promociju nautičkog sektora putem emisije Safe harbour koja se emitira na svjetski poznatom Nautical Channel.

Nautical Channel jedina je svjetska nautička TV postaja koja radi 24 sata na dan i posvećena je upravo nautičkim aktivnostima.

Bilo da se radi o sportu, surfanju, intervjuima, brodogradilištima ili promociji nautičkih destinacija. Svojim gledateljima pruža najbolje bez obzira na razinu nautičke stručnosti. Nautical Channel ima svoju, dobro definiranu publiku ali se kroz promocije destinacija približio i općoj publici i zadobio široku javnost. Nastao je spajanjem Sailin Channel-a i Yacht&Sail kanala još 2011. godine. Emitira se putem više od 200 poznatih svjetskih platformi.

S ciljem podizanja kvalitete nautičke usluge, HTZ je ove godine pokrenula i nautika.evisiotr.hr portal. Ovaj višejezičan portal za nautičare olakšava boravak u Hrvatskoj svim stranim i domaćim zaljubljenicima u more. Naime, na pregledan način vodi ih kroz sustav prijave i plaćanja turističke pristojbe, a prema njemu i doznajemo da se u dosadašnjem rujnu ostvarilo preko 200 tisuća noćenja u nautičkom sektoru.

Hrvatska Turistička Zajednica: Destinacije će se promovirati kroz čak 20 emisija.

To su Vis, Dubrovnik, Cres, Korčula, Rovinj. Također bit će video priča o Splitu, Primoštenu, M. Lošinju, Rabu i Braču. Nautičare i morske vukove vodit će i kroz ljepote Skradina, Makarske, Paga, Murtera, Omiša i Ugljana. Vodice, Ston, Šibenik i dugi otok također će dobiti svoje mjesto na prestižnom nautičkom TV kanalu.

Kroz 20 emisija, osim samih destinacija, predstavit će se i eno-gastro ponuda spomenutih gradova, kao i ostale kulturne i turističke atrakcije.

HTZ poručuje da su poseban naglasak stavili na isticanju Hrvatske kao sigurne nautičke zone, njen izvrstan prometni položaj i blizinu emitivnih tržišta.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno