Utorak, 29 studenoga, 2022

Hrvatska trenutno ima 353 znakova Hrvatske kvalitete i 70 znakova Izvorno hrvatsko

S ciljem stvaranja vizualnog identiteta kvalitete hrvatskih proizvoda i usluga temeljenih na dugogodišnjem iskustvu i znanjima te razvojno-istraživačkom radu, invenciji, kreaciji i tradiciji, Hrvatska gospodarska komora prije 24 godine pokrenula je projekt vizualnog označavanja hrvatskih proizvoda i usluga. Na taj ih način želi dodatno predstaviti i afirmirati, kako bi glas o kvalitetnim domaćim proizvodima – hrvatskoj kvaliteti i izvorno hrvatskim proizvodima – lakše našao put do srca domaćih, ali i stranih potrošača.

Označavanje pomaže kupcima u prepoznavanju proizvoda, koji se odlikuju natprosječnom kvalitetom, poručuju iz Hrvatske gospodarske komore. Time se, kažu, izravno pomaže hrvatskom gospodarstvu te se nastoje brendirati ne samo proizvodi i usluge nego i zemlja u cjelini, piše Privredni.hr.

U Hrvatskoj trenutno 201 gospodarski subjekt nosi znakove Hrvatska kvaliteta i Izvorno hrvatsko. Znakova kvalitete ukupno je 353, od čega 283 znaka Hrvatska kvaliteta i 70 znakova Izvorno hrvatsko. Kako su gospodarski subjekti sve svjesniji važnosti i ovakve vrste brendiranja, ove brojke neprestano rastu.

Znak Hrvatska kvaliteta priznanje je hrvatskom proizvođaču i proizvodu, a ujedno i jamstvo potrošaču da je riječ o proizvodima i uslugama koji predstavljaju sam vrh svjetske ponude u svojoj klasi i zadovoljavaju najviše zahtjeve kvalitete, koje potrošači mogu kupovati s punim povjerenjem. Točnije, označavanje proizvoda pomaže kupcima u prepoznavanju proizvoda koji se odlikuju natprosječnom kvalitetom.

Znak Izvorno hrvatsko nose visokokvalitetni hrvatski autohtoni proizvodi i usluge koji su nastali kao rezultat dugogodišnje tradicije, razvojno-istraživačkog rada, inovacija ili invencija. Ovaj znak potvrđuje posebnu vrijednost – riječ je o natprosječno kvalitetnim proizvodima i uslugama s neponovljivim i jedinstvenim osobinama.

U Ličko-senjskoj županiji samo jedna je tvrtka nositeljica znaka vizualnog identiteta označavanja kvalitete hrvatskih proizvoda.

Sunturist za sveobuhvatno iskustvo koje pruža otok

Sunturist je turistička agencija koja u Novalji i na otoku Pagu djeluje od 1980. godine. Njegova je misija omogućiti klijentima ugodan boravak i zadovoljstvo kroz bogat izbor smještajnih mogućnosti poput apartmana, hotela, pansiona, kampova i glampinga.

Sunturist je organiziran poput integralnog hotela i o svojim gostima brine se od njihova dolaska do ispraćaja. Klijentima koji se koriste uslugom smještaja nudi mogućnost korištenja i brojnim drugim uslugama na otoku Pagu, poput 24-satnog prijevoza na destinaciji, hrane i pića u restoranima i klubovima, ulaznica za razna događanja i brojnih drugih pogodnosti koje zajedno čine Sunturist Club Card.

Posebna briga posvećena je osmišljavanju paket-aranžmana koji gostima omogućuje korištenje mnogobrojnim uslugama kako bi u potpunosti iskusili ljepote otoka Paga i Hrvatske. Doživljaji u kojima se nude paški sir, janjetina, vino Gegić, priča o lunjskoj maslini, ljekovitom bilju i paškoj soli oduševljavaju svakog posjetitelja. Otkrivanje pješačkih i biciklističkih staza otoka Paga, upoznavanje s paškom čipkom i suhozidima, starohrvatskim crkvicama, rimskim i prapovijesnim arheološkim nalazištima očarava ljubitelje prirodnih ljepota i povijesnih znamenitosti. Širok spektar izleta sastoji se od aktivnih tura poput hikinga, bicikliranja i kajakarenja, izleta brodom, zabavnih i adrenalinskih aktivnosti, party-programa, posjeta nacionalnim parkovima i povijesnim gradovima, gourmet i kulturoloških tura na kojima gosti imaju priliku biti u ugodnom društvu vodiča i pratitelja, čuti zanimljive priče i degustirati svjetski poznate autohtone proizvode otoka Paga.

Za sve one koji samostalno žele istražiti okolicu i uživati u jedinstvenim prirodnim ljepotama otoka Paga, agencija Sunturist pruža mogućnost najma broda, bicikla, quada, scootera i automobila. Ponuda doživljaja dodatno je obogaćena prodajom ulaznica za različita događanja poput festivala na plaži Zrće, koncerata, kazališnih predstava i sportskih evenata diljem Hrvatske. Njihovi izletnički programi Put otoka Paga, Hiking tura, Mjesečevom stazom, Biciklistička tura Novaljskim poljem, Kajak tura Paškom uvalom, Yacht tura akvatorijem otoka Paga nositelji su znaka Hrvatska kvaliteta.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno