Petak, 9 lipnja, 2023

Hrvatska potvrđena kao domaćin velikog svjetskog prvenstva

Croatia Rally u travnju u Hrvatsku dovodi svjetske reli zvijezde, što je ujedno i vrhunska prilika za promociju zemlje.  Hrvatska je potvrđena kao domaćin svjetskog prvenstva u reliju (WRC) koji će se voziti između 22. i 25. travnja ove godine.

Start i cilj utrke bit će u Zagrebu, a vozit će se po lokalnim cestama Zagrebačke, Karlovačke i Krapinsko-zagorske županije. Klubovi nositelji organizacije Croatia Rallyja su D.T. iz Poreča i Cro Dakar Team iz Zagreba, uz podršku Hrvatskog auto i karting saveza.

Službene brojke o praćenosti WRC-a kažu da je tijekom 2019. godine ovaj događaj putem TV ekrana pratilo 836 milijuna gledatelja, dok je 13 utrka privuklo više od 4 milijuna gledatelja. O promotivnom potencijalu sportskog događaja ove razine svjedoči i činjenica da s natjecanja izvještava oko 1.500 akreditiranih novinara, a gotovo 10 tisuća sati proizvedenog TV programa emitira se u više od 150 zemalja.

„Krajem siječnja smo objavili brzinske ispite koji će biti dio Croatia Rallyja. Izradili smo detaljni plan sigurnosti, pripremili karte i većinu dokumentacije. Usavršavamo još neke detalje pod budnim okom WRC Promotera i FIA-e. Oči cijelog svijeta bit će uprte u nas te nam je ovo velika prilika da pokažemo raznolikosti i ljepote Hrvatske. Za prvu smo godinu odabrali lokalne ceste Zagrebačke, Karlovačke i Krapinsko-zagorske županije, a prvi brzinski ispit će biti posebno atraktivan jer prolazi kroz jedan od paviljona Zagrebačkog velesajma. To je ujedno i prvi put u povijesti WRC-a da se dio staze nalazi u zatvorenom prostoru“, ističe Daniel Šaškin, predsjednik Organizacijskog odbora Croatia Rallyja.

Osim natjecateljskog dijela, u pripremi je i bogat popratni program, uz sjajnu eno-gastronomsku ponudu te nezaobilazni glamur i zabavu.

SourceUHPA

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno