Ponedjeljak, 29 svibnja, 2023

Hrvatska ostaje bez 20 zračnih linija-EasyJet provodi redukciju

EasyJet će u rujnu prometovati na 21 međunarodnoj liniji prema četiri hrvatske zračne luke, dok će njih čak 19 prestati s prometovanjem do kraja kolovoza. Daljnje redukcije su također moguće. 

U mjesecu kolovozu ova aviokompanija prometovala je na čak 38 međunarodnih linija prema i iz Hrvatske i to iz Pule, Zadra, Splita i Dubrovnika. 

Easyjet će obustaviti određene linije ranije nego što je to bilo planirano, isključivo zbog slabe potražnje, doznajemo od Croatian Aviation

Zračna luka Pula ostaje bez 4 linije i to za relacije Amsterdam, Basel, Berlin i Liverpool. Zadrani će još uvijek moći letjeti za London, no svi koji su planirali putovati u Berlin, Amsterdam i Basel, morat će od tih lektira odustati.

Od ukupnih 16 zračnih linija splitska luka morat će ostati bez njih 6: 

  • Split – London Stansted (zadnji let 30. kolovoza),
  • Split – Lyon (zadnji let 30. kolovoza),
  • Split – Milano (zadnji let 30. kolovoza),
  • Split – Napulj (zadnji let 28. kolovoza),
  • Split – Pariz CDG (zadnji let 29. kolovoza),
  • Split – Orly (zadnji let 30. kolovoza).

dok će sve ostale linije uredno prometovati. Što se tiče Dubrovnika, od 12 aktivnih linija ove kompanije u kolovozu, u rujnu će ih biti upola manje, njih šest. Kompanija će nastaviti prometovati prema Dubrovniku na sljedećim linijama: Bristol, Edinburgh, Geneva, London(Luton i Gatwick) i Manchester.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno