Srijeda, 4 listopada, 2023

Hrvatska na World Travel Market-u s 10 hrvatskih izlagača na čelu s Kristjanom Staničićem

Hrvatska turistička ponuda na virtualnom sajmu WTM u Londonu: Sigurnost među glavnim motivima putovanja u 2021.

Hrvatska turistička zajednica, zajedno s 10 hrvatskih suizlagača, predstavlja hrvatsku turističku ponudu na jednom od najvećih svjetskih turističkih sajmova – World Travel Market (WTM) u Londonu, koji se ove godine, nakon 40 godina kontinuiranog fizičkog održavanja, po prvi put održava u virtualnom obliku.

Sajam se održava od 9. do 11. studenoga u vremenskom razdoblju od 7 ujutro do 22 sata navečer kako bi se pokrile sve vremenske zone, a sudionici će komunicirati putem virtualnih platformi, konferencija, radionica i seminara.

 
„Najveći dio događanja i sajamskih nastupa do kraja ove godine, ali i početkom iduće održava se u novom, virtualnom obliku, pa smo se na taj način uključili i u najvažniji svjetski turistički sajam, WTM u Londonu. Važno je da, unatoč aktualnoj situaciji i restrikcijama putovanja, zadržimo prisutnost Hrvatske na našim važnim emitivnim tržištima i svima poručimo da smo sigurna, dobro pripremljena i kvalitetna turistička destinacija. Cilj nastupa na sajmu je zadržavanje poslovnih kontakata i odnosa s ključnim partnerima jer je riječ o jednom od najvećih svjetskih turističkih sajmova za poslovnu publiku što potvrđuje i podatak o 50-tak konferencija koje će se u virtualnom obliku održati u sklopu ovogodišnjeg WTM-a“, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, dodavši kako se s ciljem što bolje istaknutosti Hrvatske na WTM sajmu suizlagačima sufinancira 50 posto iznosa virtualnog nastupa.

Tijekom sajma hrvatska će delegacija predvođena direktorom Staničićem odraditi virtualne sastanke s predstavnicima najvažnijih partnera kao što su TUI UK, easyJet, SAGA, Jet2.com/Jet2 Holidays, Thomas Cook, British Airways, TravelZoo, TourRadar i drugi.
 


„Kad se situacija poboljša i ograničenja počnu popuštati, Britanci će opet početi putovati, a konačna odluka o putovanju ovisit će o povjerenju potrošača. Zdravlje je sada na vrhu prioriteta i čitava putnička industrija morat će se prilagoditi i definirati procedure koje pomiruju odredbe destinacija s potrebama putnika, poput digitalizacije i beskontaktnih procesa gdje god je to moguće. Sigurnost Hrvatske kao destinacije jedna je od najznačajnijih poruka u komunikaciji prema našim gostima, partnerima i medijima na britanskom tržištu“, poručila je direktorica Predstavništva HTZ-a u Velikoj Britaniji Darija Reić.

Uz osnovni paket koji uključuje promociju turističke ponude na virtualnom štandu i objavu promotivnih sadržaja na WTM web stranici, Hrvatska turistička zajednica dodatno će svoju vidljivost pozicionirati putem Premium Deluxe paketa koji uključuje istaknutu vidljivost na listi suizlagača, promociju putem društvenih mreža WTM-a kao što su Facebook, Twitter, Instagram, YouTube, bannera na web stranici WTM-a, kao i putem oglašavanja kroz sponzorirane e-mail adrese posjetitelja.

„Discover The Colours of Croatia“ 

Tijekom poslovnih sastanaka WTM Virtual platforma osigurava mogućnost dijeljenja posjetnica, dokumentacije, prezentacija te ostalog sadržaja potrebnog za što bolju uspješnost sastanka. Virtualno predstavljanje Hrvatske bit će dodatno popraćeno dijelovima promotivne kampanje „Discover The Colours of Croatia“ koja se već provodi na najvažnijim europskim tržištima i trajat će do sredine studenog. Time se posebno ističe naglasak na promociji turističkih proizvoda koji su u ovim tržišnim okolnostima najtraženiji, a to su prirodne ljepote, nautika, kultura i eno-gastronomija.
 
Uz Hrvatsku turističku zajednicu kao glavnog izlagača, suizlagači koji će svoju vidljivost osigurati kroz virtualni štand HTZ-a su Adriatic Luxury Hotels, Udruženje malih i obiteljskih hotela (OMH), Croatia Airlines, Turistička zajednica grada Dubrovnika, Turistička zajednica grada Zagreba, Maistra Hospitality Group, Valamar Riviera d.d., Perfecta Travel, Plitvička jezera i Uniline DM.

Dodajmo kako će hrvatska turistička ponuda tijekom iduće godine biti predstavljena i na ostalim najvažnijim svjetskim turističkim sajmovima, posebice na za hrvatski turizam najvažnijim emitivnim tržištima poput Njemačke i sajmova ITB, f.re.e., Boot i dr., Austrije i sajma Ferienmesse u Beču, Italije i sajma TTG u Riminiju, Nizozemske i sajma Vakantiebeurst u Utrechtu te Velike Britanije i sajma WTM u Londonu.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno