Utorak, 29 studenoga, 2022

Hrvatska ima tri predstavnika među TOP 100 održivih globalnih destinacija svijeta

Već sedmu godinu međunarodna zaklada Global Green Destination (GGD) okuplja svjetske održive zelene destinacije i prikuplja priče o održivom turizmu i dobrim praksama destinacija diljem svijeta koje se dijele kao inspirativni primjeri drugima, od turističkih djelatnika do putnika, prenosi UHPA.hr.

Pričajući svoje priče, organizacije za upravljanje destinacijama mogu biti priznate za rješenja koja su implementirale kao odgovor na izazove i probleme s kojima su se suočile. S obzirom da se turistički sektor proteklih godina suočava s vrlo izazovnim vremenima, iz GGD-a navode kako treba slaviti otpornost i naporan rad destinacija da postanu odgovornije.

Tako je međunarodna zaklada Global Green Destination u utorak, 5. listopada na danima zelenih destinacija predstavila popis održivih TOP 100 globalnih destinacija svijeta (Global TOP 100 Sustainable Destination) za 2021. na kojem se nalaze i tri predstavnika iz Hrvatske – destinacija Lika, Mali Lošinj i Istra. Treba spomenuti kao su Mali Lošinj i destinacija Lika već prošle godine bili uvršteni na popis TOP 100 svjetskih zelenih održivih destinacija.

Prijave je ocjenjivao tim iz Global Green Destination, državni stručnjaci i partneri Green Destination kao i članovi zaklade Green Destination, a više pročitajte ovdje.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno