Četvrtak, 8 lipnja, 2023

Hrvatska – dom ”digitalnih nomada”

Hoće li Hrvatska pružiti dom ‘’digitalnim’’ nomadima i od već klasičnog turističkog imidža svojim gostima dati nešto više te se pozicionirati na turističkom tržištu kao moderna destinacija održivog turizma? Sastanak Ministra unutarnjih poslova i Jana de Jonga, vlasnika Webpower Adria održao se u pozitivnom ozračju, no zaključaj je ipak bio da se prvenstveno treba formirati radni tim, te održati još puno sastanaka na ovu temu kako bi se istoj pristupilo sistematično i s dovoljno ozbiljnosti. 

Hrvatska je sve atraktivnija digitalnim nomadima

‘’Nomadska’’ viza, kako je popularno nazvan dokument koji bio putujućim digitalcima omogućio boravak u popularnoj destinaciji s pristojnim odnosom cijene i kvalitete boravka.

Uvođenje nomadske vize nevjerojatna je prilika za hrvatski turizam i brendiranje destinacije, ali i rješenje najvećeg problema s kojim se sudaraju digitalni nomadi, takozvanog ‘visa runa’, odnosno nužnosti odlaska u susjednu zemlju kako bi se mogao ostvariti dugotrajniji boravak u nekoj zemlji. 

Biti digitalni nomad zapravo je trend koji se u svijetu proširio brzinom svjetlosti, i takvi ljudi, koristeći se svojim laptopom kao jedinim uredom, uživaju sve blagodati putovanja u najboljem smislu riječi. Putuju iz zemlje u zemlju, žive na destinacijama po nekoliko mjeseci i postaju zapravo stanovnici svijeta…te idealni gosti svake destinacije, jer osim što postaju redoviti potrošači, ujedno uspijevaju imati kvalitetan odnos s domicilnim stanovništvom, odnosno domaćinima.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno