Srijeda, 4 listopada, 2023

Hrvatska delegacija polučila rezultate na londonskoj burzi turizma. Britancima smo poželjna i tražena destinacija za 2021.

Korona će obilježiti i iduću turističku godinu, a hoće li i koliko 2021. biti lakša za svijet putovanja, proteklog se tjedna bistrilo na londonskoj burzi turizma World Travel Market, održanoj uz dosta teškoća online.

Zbog tehničkih problema sajam je i produljen za jedan dan. Hrvatska delegacija uspjela je odraditi sastanke s najvažnijim partnerima kao što su TUI UK, easyJet, SAGA, Jet2.com/Jet2 Holidays, Thomas Cook, British Airways, TravelZoo, Wanderlust, Trip.com, TourRadar… ali i s predstavnicima medija, putnih platformi, specijaliziranih agencija i sl.

‘Women in Travel Summit’

Među ostalim, otvorena je mogućnost da Hrvatska bude domaćin susreta žena u turizmu, influencerica i brendova koji žele raditi s njima ‘Women in Travel Summit’. – Sajam WTM bio je produktivan i koristan. Buking trenutačno miruje, ali partneri govore da su interes i potražnja za putovanjima u 2021. vrlo izraženi. Primijećene su i promjene u navikama potrošača, poput vremena kada pretražuju ponude, naglasak im je na sadržaju ponude, dok im je sigurnost postala iznimno važan aspekt u planiranju putovanja – kaže direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić i dodaje da partneri unatoč okolnostima planiraju kapacitete i programe za Hrvatsku, koja se u Britaniji pozicionirala kao poželjna, dobro pripremljena i tražena turistička destinacija.

Lani je iz te zemlje stiglo 897.500 gostiju, a dosad ove godine 126.000.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno