Srijeda, 4 listopada, 2023

Hrvati će dobiti povrat novca za moguća otkazana skijanja

Hrvati ne žele ići na skijanje

Skijaška sezona je pred vratima, a rezervacija nikada manje. Skijaške destinacije sa strepnjom čekaju ovu sezonu, jednako kao što su mediteranske zemlje čekale ljetnu sezonu. Hrvati ove godine puno manje rezerviraju skijanja, nije ih strah korone već mogućnosti zatvaranja granica dok su na skijanju. Iz UHPE javljaju da je želja za putovanjem je još uvijek prisutna, minimalna ali ipak postoji. Hrvati većinom rezerviraju individualna putovanja i tradicionalna skijanja.

Agencije rade kao da je pred vratima normalna skijaška sezona

Agencije su izdale brošure i kataloge za nadolazeću sezonu, i već bilježe određeni broj rezervacije pa i uplata. Hrvati kupuju aranžmane od 6000, ali i od 30.000 kuna. Ljudi su spremni putovati i platiti svoj odmor, budući da domaćini skijališta obećaju povrat novca u slučaju više sile, umjesto vaučera. Vraća se 95% uplaćenog iznosa ukoliko aranžman otkažete tri dana prije, naravno povrat će se realizirati ukoliko imate valjan razlog. Valjani razlozi su nemogućnost dolaska ukoliko službene granice budu zatvorene, destinacija dođe na crvenu listu ili ukoliko matična zemlja ili željena destinacija zbog povećanja oboljelih proglase epidemiju.

Agencije vraćaju novac u slučaju više sile

Definitivno je mogući povrat novca u slučaju otkaza povećao broj rezervacija i uplata. Zamjenski termini kao i vaučeri nisu mogući, pa je povrat novca najbolje oružje za privući kupce, koje domaćini mogu ponuditi. Cijene u snježnim destinacijama ostaju jednake lanjskim. Opravdanje za takvo postupanje krije se u činjenici da sva skijališta moraju biti organizirana sukladno s epidemiološkim mjerama. Takav vid organizacije je veći trošak ski destinacijama. Hrvati opet biraju najpoznatija Europska skijališta u Italiji. Francuskoj i Austriji, te ih najčešće posjećuju nakon Nove godine i u veljači, kada su najviše cijene.

Hrvati biraju skuplji smještaj jer je sigurniji

Hrvati u strahu od zaraze biraju smještaj koji nudi veću intimnost i izoliranost, što je automatski i skuplje. Austrija uvijek ima najviše cijene smještaja npr. za sedmodnevni najam obiteljskog apartmana morat će te izdvojiti 500 eura. Francuska je pak najpovoljnija destinacija za 1800 kuna možete dobiti apartman na sedam dana i ski kartu, što se definitivno isplati, Uz to Francuska je jedina od navedenih ski zemalja u kojoj čak 90%domaćina jamči povrat novca u slučaju otkaza aranžmana najkasnije 24 sata prije dolaska. Hrvati baš zbog toga rezerviraju aranžmane u Francuskoj a ne u Austriji. A možda je uzrok tome i događaj iz kolovoza kada je Austrija prva stavila Hrvatsku na crvenu listu, pa su joj Hrvati to malo i zamjerili.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno