Srijeda, 4 listopada, 2023

Hotel isklesan u stijeni usred pustinje bit će otvoren 2024.

Nagrađivani arhitekt Jean Nouvel otkrio je nacrte za hotel isklesan u stijenama u Saudijskoj Arabiji. Dizajn je inspiriran Petrom, drevnim gradom Nabatejaca, jednim od sedam svjetskih čuda.

The Sharaan by Jean Nouvel Resort trebao bi biti otvoren 2024. godine. Imat će 40 apartmana i dio je 10-godišnjeg turističkog partnerstva Saudijske Arabije i Francuske.

– Kada hodate kroz lokaciju ALULa, to je kao da idete kroz muzej na otvorenom. Sve te formacije stijena i građevine su zapravo umjetnička djela. Graditi ovdje je velika odgovornost – rekao je Nouvel za Insider.

U hotelu će gosti moći odsjesti u drevnim stijenama u pustinji u Saudijskoj Arabiji. Hotel je inspiriran graditeljskim tehnikama drevnih Nabatejaca, čiji je grad Petra jedno od sedam svjetskih čuda.

Oni su naseljavali područje Saudijske Arabije prije oko 2000 godina. Hotel grade na lokaciji AIUIa, oko 560 km južno od Petre, gdje se nalazi preko 100 građevina koje su Nabatejci izgradili u stijenama.

Nouvel će, baš poput Nabatejaca, hotel isklesati u krajoliku.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Source24sata.hr

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno