Jedna od najvrjednijih investicija u hrvatskom turizmu zasigurno je nevjerojatno zdanje hotela Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa. Ovakav hotel doista je turističku ponudu Rijeke ali i cijele rivijere podigao na jednu novu razinu. Hilton u Rijeci broji 132 sobe i 62 vile i apartmana, 3700 kvadratnih metara spa&health kluba, te fitness centar i plažu.

No , ono što Hilton Costabella hotel čini posebnim, i izdvaja ga iz mase jest i promišljanje i koncept poslovanja. Costabella Resort provodi ono na čemu bi se trebala graditi priča o održivom turizmu u Hrvatskoj.

Naime, u hotelu kao i u svim drugima, nastaje otpad koji je moguće reciklirati. I tu dolazi do Orwak sistema upravljanja otpadom.

Zoran Ćurković iz Interseroh Hrvatska je osmislio rješenje za održiv sustav za gospodarenje otpadom te je formirano zatvoreno reciklažno mjesto s Orwak višekomornom balirkom 9020S s četiri komore. Višekomorne balirke omogućuju istovremeno baliranje nekoliko frakcija otpad.

U ovom slučaju istovremeno se balira: karton, LPDE folija, plastični sanduci i lagani drveni sanduci. Zaposlenici hotela Hilton Costabella su vrlo zadovoljni ovim rješenjem te napominju da ovakva balirka ima više prednosti budući da je lakše rukovati kompaktnim balama nego rasutim otpadom te zbijanje otpada dovodi do uštede prostora i smanjenje troškova odvoza otpada.

Balirka štedi dragocjeni prostor za pohranu te na postaje svojevrsno skladište. Također, osim ne tako male uštede prostora i troškova odvoza, recikliranjem se smanjuje i emisija CO2. Svim navedenim, Hotel Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa doista zauzima mjesto vodećeg ekološko osviještenog hotela i turističkog objekta.

Interseroh d.o.o. od 2005. godine svojim partnerima pruža cjelovitu uslugu gospodarenja otpadom i ostale usluge vezane za otpad. Interseroh je jedan od vodećih pružatelja usluga na tržištu u području zaokruživanja tokova proizvoda, materijala i logističkih rješenja. 

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!


#zerowaste #interseroh #orwak #recycle