Subota, 25 ožujka, 2023

Hotel Brioni doživio potpunu transformaciju. Otvorenje najavljeno za ožujak 2022.

U ožujku se konačno otvara poznati hotel Brioni koji je u zadnje dvije godine doživio potpunu preobrazbu. Radi se o kultnom pulskom hotelu na Verudeli koji je izgrađen davne 1964. godine, tada kao perjanica pulskog turizma, s pet zvjezdica. Bio je namijenjen bogatašima iz Amerike, koji su dobro trošili u kockarnicama. Nastao je u zlatno doba Pulskog filmskog festivala pa su u njemu odsjedale brojne tadašnje zvijezde. Čak je tada postojala i izravna avionska veza između Pule i SAD-a.

Pulski hotelijer Arena Hospitality Group u njega je uložio oko 245 milijuna kuna i želi mu povratiti stari sjaj, a trenutno se prostor oprema namještajem. Jedna je to od najvećih investicija u hrvatski turizam, a definitivno najveća na jugu Istre koja se dugo očekivala. Hotel Brioni, koji će od ožujka nositi naziv Grand Brioni Hotel, mnogima je sinonim za brojne maturalne zabave i vjenčanja koja su se ovdje odvijala desetljećima. Hotel će konačno s dvije zvjezdice doći na četiri s time da će usluga biti na pet zvjezdica. Time, ova hotelijerska tvrtka želi pridobiti imućnu klijentelu iz Europe, ali i Rusije te posebice SAD-a, piše Jutarnji list.

Inače, otvorenje je bilo predviđeno za ovu sezonu, ali je čitava situacija s pandemijom usporila ovako pozamašnu investiciju, ali će zato hotel s 227 soba, ogromnim wellness i spa centrom s unutrašnjim bazenom na 1.300 kvadrata, restoranima i barovima te kongresnim dijelom, zajedno s vanjskim bazenom, sunčalištima i plažom biti dodati dotjeran do zadnjega detalja. Osim toga, oko hotela je uređen okoliš na čak 17 tisuća kvadrata.

– Novoobnovljeni hotel zapošljavat će između 200 i 300 djelatnika i već smo sada započeli s regrutiranjem naše radne snage koja nam je veoma lojalna. Kao i ostali hotelijeri, muku mučimo s radnim snagom, no uz pomoć naših partnera agencija za zapošljavanje, riješit ćemo i taj problem. U svakom slučaju veselimo se što je i ovaj naš projekt pri kraju, a njime smo sačuvali i dignuli na jednu novu razinu arhitekturu ovog hotela koja je uistinu posebna, kazao nam je predsjednik uprave AHG Reli Slonim.

Članica uprave pulske hotelske kuće Manuela Kraljević ističe da će hotel imati nekoliko posebnosti. Osim što je posebno dizajnerski osmišljen zahvaljujući kreativcima iz labinskog Studija 92, i ovaj hotel prati radove recentnih istarskih likovnih umjetnika.

– Umjetnost koja gosta dočekuje u hotelu, vezivno je tkivo koje povezuje povijesno nasljeđe i suvremenost. Inspirirana starim, modernim i bojama okruženja, priznati i poznati umjetnici stvorili su radove ekskluzivno za Grand Brioni. Umjetnine velikih formata požele dobrodošlicu gostima čim zakorače u lobi i odmah ih uvlače u priču hotela. Umjetnost nalazimo u svakoM prostoru hotela i ona gostima stalno pojačava iskustvo boravka, kaže nam Kraljević.

Isto tako, u hotel gdje su sačuvane izvorne sobe s pogledom na Brijune i pučinu, ugrađena je i najnovija digitalna tehnologija. Na svakom je katu stvoren mali prostor gdje se gosti mogu poslužiti pićem i hranom te kupiti suvenire i darove te potrepštine za osobnu higijenu, s time da će svaki ulazak u barmen kutak biti moguć samo s ključem sobe na čiji će se račun zaračunavati potrošnja. A sobe će se otključavati mobilnim uređajima. Pametnim telefonima također se može kontrolirati temperatura i svjetlo u sobi, ali i koji program na televiziji pogledati. Isto tako, gost prije nego uđe u hotel, može odraditi online check in pa niti ne mora na recepciju, a kada je već u hotelu, bluetooth odašiljač pomaže mu da nađe svoju sobu.

Kraljević nam objašnjava da će posebnu pažnju pokloniti gastronomiji, odnosno restoranima, pa je tako jedan njihov restoran u potpunosti posvećen odrescima, posebno mesu zaštićenog istarskog goveda boškarina. Poseban obol Puli dat će se pak kroz nazive pojedinih barova i lokacija, u, i van hotela. Tako će se jedan bar zvati Giardini, bit će tu i Lungo Mare, a kongresne dvorane nosit će imena otočića brijunskog arhipelaga. U svakom slučaju bit će to najluksuzniji hotel u Puli koji bi trebao glavnom istarskom gradu vratiti stari sjaj.

Istodobno, pulski hotelijer počinje s velikim ulaganjem u svoj novi zagrebački hotel u Amruševoj ulici. Naime, AHG je sklopio 45-godišnji ugovor o zakupu za razvoj hotela sa 115 soba u centru Zagreba, a radovi su počeli prije dva mjeseca. Tamo planiraju otvoriti moderan, vrhunski hotel s 5 zvjezdica s oko 120 soba, prostorima za sastanke, wellness centrom i restoranom. Isto tako kreću i s investicijama u svoj hotel u Budimpešti. Inače, AHG prošlog je petka objavio i svoju najnoviju akviziciju – kupnju hotela u austrijskom Nassfeldu, čime su svojim portfeljem, uz gradski i odmorišni turizam, Kultni pulski hotel dobiva novo ruho: Sobe će se otključavati mobitelom, a nećete morati ni na recepciju i onaj zimski. Bez obzira na stroge mjere u Austriji, očekuju dobru sezonu u svom provom hotelu na skijalištu, a već su puni za doček Nove godine.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno