Petak, 22 rujna, 2023

Hoćemo li ove zime moći putovati na Tajland?

Izvor: Croatian Aviation

Daleka putovanja postala su sve dostupnija te sve veći broj Hrvata odlazi na “ljetovanje” usred zime. Jedna od najposjećenijih destinacija svakako je Tajland, njegovi otoci i megalopolis Bangkok. Hoće li netko ove zime na Tajland? Teško, evo i objašnjenja zašto.

Globalna epidemija nije zaobišla Tajland, od travnja ova je zemlja zatvorena za strane turiste i to je, baš kao i svugdje u svijetu, utjecalo na nacionalnu ekonomiju. No pravi problemi tek će uslijediti u sljedećim mjesecima s obzirom na to da top sezona ondje tek počinje, u periodu od listopada do ožujka ovu zemlju posjećuju milijuni turista (gotovo 40 milijuna turista u 2019. godini).

Sve češće i naši sugrađani putuju u ovu daleku destinaciju, prije svega zbog prirodnih ljepota, relativno povoljnog smještaja, ali i zbog povoljnih cijena aviokarata koje kompanije nude prema odredištima kao što su Bangkok, Phuket, Chiang Mai, Krabi, Hat Yai…

Prošle zime iz Zagreba se s jednim zaustavljanjem redovno putovalo prema tajlandskim zračnim lukama Qatar Airwaysom, Turkish Airlinesom i FlyDubaijem, a dostupne su bile i druge opcije, preko Beča, Frankfurta, Münchena i drugih zračnih luka u Europi. Ipak, putovanje s prve tri spomenute aviokompanije bilo je povoljnije i brže te se većina naših sugrađana koristila uslugama upravo tih aviokompanija.

O ljepotama Tajlanda nećemo pisati, prošle smo zime i sami bili ondje i možemo samo reći da nije bilo globalne pandemije vjerojatno bi ponovno otišli na “ljetovanje” u prosincu u ovu predivnu zemlju, no to ćemo morati odgoditi za neka bolja vremena.

Određeni broj putnika, usprkos pandemiji, ipak želi putovati ove zime u daleke destinacije no Tajland im zasigurno neće biti opcija. Iako je broj zaraženih u toj zemlji izrazito mali, lokalne su vlasti odlučile primijeniti poprilično radikalan režim i teško da će Tajland ove zime biti pun turista. Naime, plan je otvoriti otok Phuket za strane turiste koji će na Tajland morati doći s negativnim testom na Covid-19. Nakon slijetanja u zračnu luku gost odlazi u hotel gdje u svojoj sobi provodi idućih 14 dana u karanteni. Super godišnji, zar ne? Ako nakon dva tjedna karantene gost poželi otputovati s Phuketa u Bangkok, po dolasku u glavni grad morat ćete se ponovno testirati i provesti još 7 dana u karanteni. Nakon toga ste slobodni kretati se Bangkokom (putovanje u drugu regiju podrazumijeva ponovno testiranje i 7-dnevnu karantenu).

S obzirom na to da većina putnika na Tajlandu provede oko 2 (maksimalno 3) tjedna, logično je da nitko od nas neće putovati u ovu zemlju kako bi gotovo cijeli godišnji odmor proveo u hotelskoj sobi. Kada na takve mjere nadodamo još i skroman izbor letova i neizvjesnost oko redovnog prometovanja (česta otkazivanja Qatar Airwaysa na liniji za Zagreb, svega 4 leta tjedno Turkish Airlinesa, vjerojatno otkazivanje svih letova FlyDubaija), očito je da na Tajland ove godine neće otići mnogo naših sugrađana.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno