Srijeda, 4 listopada, 2023

Hoće li privatni iznajmljivači ostati bez gostiju s Ultre i InMusic festivala?

Organizatori megapopularnog glazbenog festivala Glastonbury službeno su otkazali ovogodišnje izdanje manifestacije koja je bila zakazana za kraj lipnja.

– Unatoč našem trudu da preokrenemo nebo i zemlju, postalo je jasno da jednostavno nećemo moći omogućiti održavanje festivala. Žao nam je što smo vas razočarali. Ovo će biti još jedna crna godina za nas – zapisali su organizatori Michael i Emily Eavis u službenom izvješću i otkazali Glastonbury, ali i dali fanovima tračak svjetla na kraju tunela.

– Prilično smo sigurni da možemo isporučiti nešto stvarno posebno za sve nas 2022. godine – dodali su Eavisovi.

Loše su to vijesti za ovogodišnju festivalsko-koncertnu scenu. Jer, ako je ponajveći glazbeni festival na svijetu, koji okuplja 200+ tisuća ljudi, otkazao svoje izdanje pola godine unaprijed, velika je šansa da će se, nažalost, zakotrljati lavina otkazivanja sličnih masovnih manifestacija, kako festivala, tako i koncerata, tj. koncertnih stadionskih turneja megabendova kao što su Guns N’ Roses, Pearl Jam, Foo Fighters….

Pitanje je što ovo znači i za hrvatske festivale poput InMusica i Ultre? I što to ito znači za sve one iznajmljivače koji su računali na goste s ovih glazbenih zbivanja. U prošlim razdobljima, jedan značajan dio prihoda stizao je upravo od ovakvih gostiju. I koliko god se svi žalili da su gosti ovog tipa neuredni, ponekad i ”problematični”, svakako je lijepa zarada dolazila baš od njih.

Za sada ostaje pričekati razvoj situacije, no zasigurno ćemo čuti uskoro neko službeno očitovanje, a dotad držati fige da će se kod nas situacija do proljeća i ljeta smiriti te da do otkazivanja ipak neće doći.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno