Četvrtak, 30 ožujka, 2023

Hoće li PDV za ugostitelje ipak biti smanjen na 13%?

“Mi smo spremni za razgovor”, rekao je ministar Marić, ali je dodao da ni u jednoj zemlji nije vidio, niti to omogućava direktiva EU-a, da se bilo što izuzme iz osnovice PDV-a, pa tako i trošak radne snage”.

Na izravan upit hoće li PDV za ugostitelje biti smanjen na 13 posto, Marić je rekao: “Dijalog će se nastaviti, pristup i očekivanja ugostitelja su za mene u redu, međutim, ne možemo izdvajati samo jedan segment u odnosu na cijelu sliku. PDV je iznimno važan, najvažniji porezni prihod”.

Marić je rekao da je vlada u proteklih pet godina smanjivala poreze, rasteretila gospodarstvo i građane, ali na način da se ne ugrožava održivost javnih financija stoga je javni dug četiri godine padao, u zadnji tri godine zabilježen je proračunski višak, piše tportal.hr.

“Sve to nam je omogućilo da s izbijanjem pandemije reagiramo onako kako smo reagirali. Maksimalno smo nastojali zaštiti zdravlje i živote građana, a istodobno i gospodarstvo i radna mjesta”, kaže Marić.

Rekao je da se izmjenama u poreznom sustavu i snižavanjem poreznih opterećenja nastojalo osigurati poslodavcima prostor da povećaju plaće svojim zaposlenicima, čime se pomaže u rješavanju demografskog izazova u Hrvatskoj.

“Mi smo kroz porezne izmjene rješavali neka od otvorenih pitanja, ali porezima se ne rješava sve. Isto tako PDV nije jedina stavka u poreznom sustavu Republike Hrvatske”, rekao je Marić.

SourceTportal

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno