Četvrtak, 8 lipnja, 2023

Grčki avioprijevoznik vraća se u Hrvatsku sa tri linije već na proljeće 2021.

Grčki Aegean najavljuje povratak u Hrvatsku u proljeće sljedeće godine, prenosi croatianaviation.com.

Grčki nacionalni avioprijevoznik Aegean Airlines najavio je povratak u hrvatske zračne luke u ljetnom redu letenja sljedeće godine.

Aegean Airlines ove godine nije prometovao prema hrvatskim zračnim lukama. Kompanija je u originalnom planu, prije izbijanja globalne pandemije, planirala prometovati prema Zagrebu, Splitu i Dubrovniku no svi su letovi još u travnju otkazani za ovu godinu.

Kompanija je zatim u potpunosti povukla iz prodaje sve linije prema Hrvatskoj za ljetni red letenja 2021. godine, pa je u jednom trenutku bio upitan povratak Aegean Airlinesa u hrvatske zračne luke. Najgori scenarij ipak se neće ostvariti – grčka je aviokompanija u prodaju vratila tri linije; iz Atene prema Dubrovniku, Splitu i Zagrebu.

U špici ljetne sezone 2021. godine Aegean Airlines najavljuje 22 tjedna leta prema i iz Hrvatske!

Na svim linijama prema Hrvatskoj Aegean Airlines najavljuje zrakoplove iz A320 obitelji čime će doći i do povećanja kapaciteta s obzirom na to da je u ljetnom redu letenja 2019. godine određeni broj letova odrađen zrakoplovima tipa DashQ400.

Linija Atena – Zagreb

Aegean Airlines uveo je liniju Atena – Zagreb – Atena u svibnju 2018. godine, prometujući na njoj sa spomenutim zrakoplovima tipa DashQ400 3 puta tjedno. Iako je linija trebala prometovati samo u ljetnom redu letenja, kompanija ju je ostavila u prometu i zimi, s dva leta tjedno, izuzev siječnja i veljače kada je ista zbog niske potražnje nakratko bila prekinuta. U ljeto 2019. godine ova je linija prometovala četiri puta tjedno, što je bio plan i za ljeto ove godine, no s većim zrakoplovima iz A320 obitelji.

Aegean Airlines u prodaju je pustio karte na ovoj liniji za ljeto sljedeće godine. Ista će biti u prometu od samog početka ljetnog reda letenja, 31. ožujka, a letovi su u prodaji do kraja listopada, preciznije, 30.10.2021.

Na liniji između Zagreba i Atene bit će dostupna dva leta tjedno, svake srijede i subote, zrakoplovima tipa A319 koji u odnosu na DashQ400 imaju značajno veći kapacitet (144 naspram 78 sjedala).

Aegean Airlines će u ljeto 2021. godine ponuditi čak 17.856 sjedala između Atene i Zagreba!

Iako je kapacitet zbog promjene tipa zrakoplova značajno veći u odnosu na onaj iz 2019. godine, dok je smanjen broj tjednih letova, ukupno ponuđeni broj sjedala između dva glavna grada bit će tek blago smanjen. Zrakoplovi će na ovoj liniji prometovati u jutarnjim satima, dolazak u Zagreb planiran je u 09 sati i 5 minuta, polazak prema Ateni u 9 sati i 50 minuta.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno