Utorak, 29 studenoga, 2022

Grčka vlada: Turizam nam se vraća na polovicu pretpandemijske razine

GRČKA očekuje da će dolasci turista u ovoj godini dosegnuti polovicu razine iz rekordne 2019. godine, nakon što je pandemija koronavirusa zadala težak udarac ključnoj ljetnoj sezoni u 2020. godini, piše Index.hr.

Grčka se petinom svog gospodarstva oslanja na turizam, a u prošloj je godini zabilježila samo sedam milijuna turista i četiri milijarde eura prihoda, u odnosu na rekordna 33 milijuna gostiju i 18 milijardi eura prihoda u 2019. godini.

Ukinuta je karantena za cijepljene turiste izvan EU

Vlasti su 14. svibnja ukinule karantenu za posjetitelje izvan Europske unije koji su cijepljeni ili imaju negativan test.

“Možemo očekivati ​​promet na 50 posto razine iz 2019.”, rekla je glasnogovornica vlade Aristotelia Peloni. “Prve su naznake jako pozitivne”, dodala je Peloni, “ali se iz njih ne mogu izvlačiti pouzdani zaključci jer u Europi još nisu ukinuta sva ograničenja kretanja”.

Grčka je među prvima zagovarala uvođenje digitalnih covid-putovnica u Europskoj uniji, koje bi trebale ublažiti ograničenja putovanja i omogućiti joj da spasi ključnu ljetnu sezonu. EU je jučer postigla dogovor o potvrdama koje bi trebale utrti put otvaranju turizma paralelno ublažavanju ograničenja zahvaljujući ubrzanom procjepljivanju građana.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

SourceIndex.hr

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno