Grčka udvostručila broj dolazaka u posezoni s obzirom na 2020.

16
Digital photo of the Greek flag flying in Oia, Santorini

Međunarodni zračni promet prema Grčkoj snažno je porastao u listopadu, pokazali su u ponedjeljak podaci regulatora za civilno zrakoplovstvo, signaliziravši dobre rezultate u turizmu i nakon završetka ljetne sezone.

Dolasci su više nego udvostručeni u listopadu u odnosu na isto razdoblje 2020. godine, uz registrirana 1.683.723 strana gosta, izvijestio je regulator.

Grčka je prošle godine zabilježila 75-postotni pad dolazaka stranih gostiju, najveći otkada je počela objavljivati podatke, što je težak udarac za zemlju u kojoj turizam čini otprilike petinu BDP-a, ističe Reuters.

AD

Vlada je zato građanima širom zemlje osigurala cjepivo i testiranje na covid-19 i otvorila je granice u svibnju, nadajući se 50-postotnom rastu broja posjetitelja u odnosu razinu iz 2019. godine, prije pandemije. kada su zabilježili rekordnih više od 30 milijuna turista, piše N1.

Ukupni je promet u grčkim zračnim lukama od siječnja do listopada porastao za 69 posto u odnosu na istogodišnje razdoblje, na oko 32 milijuna putnika, ali je još uvijek manji za 45,7 posto u odnosu na isto razdoblje predpandemijske 2019., pokazuju podaci.

Želiš sve najvažnije vijesti na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj Pregled dana svaki dan u 14.30.

Please wait...

Thank you for sign up!

AD
IZVORhr.n1info.com