Petak, 22 rujna, 2023

Grčka predlaže brze korona testove za 5 eura. Kazne idu i do 150 eura

Grci predlažu brze testove na COVID-19, cijena im je pet eura

Gosti koji u grčkim restoranima nemaju masku plaćaju kaznu od 150 eura, a vlasnik taj iznos pomnožen s brojem gostiju bez maske.

Turistička branša pozdravlja zajedničku kartu EU na kojoj će bojama biti označena stanja po regijama prema zajedničkim kriterijima, ali napominje i kako će putovanja ozbiljno oživjeti tek kada se umjesto samoizolacije nakon prelaska granica uvede – testiranje.

Cijena testa 5 eura

Kako to izgleda, Grčka je prije nekoliko dana demonstrirala predstavnicima Europskog udruženja putničkih agencija, koje je u Ateni godišnja skupština. – Testirani smo pri dolasku na aerodromu, a u slučaju pozitivnog nalaza obavijest dolazi u roku od 24 sata. Grčki kolege su, međutim, podastrli i informacije o testovima čiji se rezultat zna nakon 15-20 minuta. Cijena takvog testa je pet eura, a tek bi se takvim mjerama eliminirali glavni razlozi za neputovanja. Europske agencije, ali i turistička industrija u cjelini, zato se zalažu i za taj drugi korak koji će pojednostaviti međunarodna putovanja – kaže predsjednik Udruženja putničkih agencija pri HGK Boris Žgomba, koji se u Ateni uvjerio da maske i restorani mogu jedno s drugim.

Kazne 150 eura

Nije, kaže, najkomfornije rješenje, ali nije ni toliki problem imati masku dok se ne sjedne za stol ili kad se ode do toaleta. Grci se, pritom, strogo drže propisa da se maske nose u zatvorenim prostorima, počevši već od taksija. Kazne su 150 eura. – I to kako za osobu koja ne nosi masku tako i za taksista ili vlasnika restorana. Pa, ako deset gostiju nema masku, svaki plaća po 150 eura, a vlasnik 1500 eura – opisuje grčko iskustvo B. Žgomba. 

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno