Subota, 1 travnja, 2023

Gradonačelnik Franković dubrovačkim hotelijerima izložio promotivne aktivnosti koje Grad poduzima

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i zamjenica Jelka Tepšić održali su danas sastanak s predstavnicima hotelskih kuća koje posluju na gradskom području, a na temu turističke sezone 2022. i priprema za istu.

Zajednički stav hotelijera je vrlo optimističan, a temelji se na ohrabrujućem stanju rezervacija, prema kojima bi predstojeće razdoblje predsezone, kao i središnji dio sezone, trebali biti vrlo dobri u svim segmentima – grupnom, MICE te individualnom.

Gradonačelnik Mato Franković izvijestio je nazočne o promotivnim aktivnostima koje Turistička zajednica grada Dubrovnika te Zračna luka Dubrovnik u suradnji s Gradom Dubrovnikom i Turističkim vijećem u kontinuitetu poduzimaju na tradicionalnim emitivnim tržištima, s naglaskom na tradicionalna američko, britansko i francusko te druga ključna tržišta.

Uz sigurnost destinacije, važnu ulogu će ove godine imati i procijepljenost stanovništva po čemu su grad Dubrovnik i Dubrovačko- neretvanska županija puno bolji u odnosu na dalmatinske županije. -„Informacije koje svakodnevno primamo ulijevaju nam optimizam da možemo očekivati puno od sezone pred nama, ali svakako trebamo biti oprezni jer nas je dosadašnje iskustvo u nošenju s ovom pandemijom naučilo da se situacija može brzo promijeniti“, rekao je gradonačelnik te je istaknuo da je potrebno ustrajati na cijepljenju populacije i nastaviti promociju Dubrovnika kao sigurnog odredišta, po čemu je uostalom i poznat od samog početka pandemije.

Značajno pozitivne su i najave iz Zračne luke Dubrovnik putem koje će Dubrovnik već od kraja ožujka biti povezan velikim brojem međunarodnih konekcija, što je najava i dobre predsezone. Veliki optimizam, rečeno je, vlada i kod drugih dionika na turističkom tržištu zbog činjenice da su putovanja u sve većoj mjeri postala životna potreba, piše Turizmoteka.

Gradonačelnik Franković također je rekao kako su održani svi koordinacijski sastanci s gradskim komunalnim društvima, poglavito Čistoćom, Vrtlarom i Sanitatom, ali i službama poput prometnog i komunalnog redarstva, a sve kako bi se grad pravovremeno i temeljito uredio za nadolazeću sezonu. –„Čistoća grada je važna, ona je i prepoznata od naših posjetitelja, ali ima prostora za pomake koje ćemo poduzeti“, rekao je.

Poručio je predstavnicima hotelskih kuća da se sa svim problemima i izazovima obrate Gradu kao partneru jer je zajednički cilj svih uključenih osigurati ugodan i siguran boravak posjetiteljima.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno