Ponedjeljak, 25 rujna, 2023

Gradi se novi kulturno-turistički centar u sklopu projekta Prirodna baština

Razvojem i promicanjem kulturnog i prirodnog nasljeđa grada Našica, cilj je potaknuti svijest kako sugrađana, tako i posjetitelja o zaštiti prirode i značaju boravka u njoj.

U Velikom perivoju obitelji Pejačević u srcu Našica gradi se kulturno-turistički posjetiteljski centar u sklopu projekta Prirodna baština.

– Bit će to središnja točka za posjetitelje grada Našica i razvoj turizma, a za mjesec dana očekujemo završetak radova. Posjetiteljski centar povećat će kvalitetu usluga turistima i poboljšati infrastrukturu – kazao je našički gradonačelnik Josip Miletić pri nedavnom obilasku radova u Velikom perivoju. Naime, cjelokupni je prostor zaštićeni spomenik parkovne arhitekture, izuzetno očuvane i vrijedne povijesne strukture. Uz dva dvorca obitelji Pejačević, sam park vrlo je slikovito oblikovan i daje gradu prepoznatljivost i identitet. Polazeći od posjetiteljskog centra u svrhu promicanja kulturnog i prirodnog nasljeđa, šetnjom uređenim pješačkim stazama gosti će uživati u zelenim površinama brojnih autohtonih biljnih vrsta te u jezeru s otočićem na kojem je vrtna sjenica za odmor i druženje. 

Gradonačelnik Miletić naglasio je da projekti prirodne i kulturne baštine ne znače isključivo samo obnovu, već i novu dodatnu vrijednost. Prostor parka, koji čine spomenici kulture i osobito vrijedni dijelovi prirode, predivan je ambijent i za održavanje tradicionalnih kulturnih manifestacija. Razvojem i promicanjem kulturnog i prirodnog nasljeđa grada Našica, cilj je potaknuti svijest kako sugrađana, tako i posjetitelja o zaštiti prirode i značaju boravka u njoj. 

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno