Inicijalnim sastankom održanim u prostorima komunalne palače i formalno je krenula procedura izrade Plana razvoja turizma Grada Pule za razdoblje od 2021. do 2027. godine. Izradom Plana u Puli se žele definirati smjernice razvoja turizma, unaprijediti turističke proizvode i iskustva, podignuti turističku konkurentnost te identificirati mogućnosti unaprjeđenja modela turističkog upravljanja destinacijom.

Turizam je jedna od najkonkurentnijih grana gospodarstva u Hrvatskoj, a Istarska županija i Pula bilježe konstantan porast turističke potražnje. “Procesom strateškog planiranja razvoja turizma Grad Pula želi aktivno uključiti sve relevantne dionike, osobito se usmjeriti na uključivanje sektorskih stručnjaka, predstavnika hotelijera, privatnih iznajmljivača, turističkih agencija, turističkih vodiča te predstavnika znanstvene zajednice i šire javnosti”, poručili su tim povodom iz gradske uprave, piše glasistre.hr.

Sastanku su, uz pročelnika Ureda Grada i lokalnog koordinatora za strateško planiranje Grada Pule Aleksandra Matića, nazočili gradski pročelnici sa suradnicima, direktorica Turističke zajednice Grada Pule Sanja Cinkopan Korotaj, te konzultantski tim iz tvrtki Horwath i Horwath Consulting Zagreb.

Matić je kazao kako je Grad pokrenuo izradu niza zakonskih strateških dokumenata. To su Plan razvoja Grada Pule, Strategija razvoja urbanog područja Pula, a u provedbi je i projekt “Pula urbana regeneracija” s ciljem analize strateških mogućnosti urbane regeneracije u gradu. Projekt je financiran kroz CREATE fond Europske banke za obnovu i razvoj, a provodi ga konzorcij lokalnih i međunarodnih konzultanata – Urbanex, KPMG i KCAP u suradnji s Gradom Pulom.

– Za izradu strateških dokumenata izrazito je važna koordinacija, povezanost i sinergija svih uključenih dionika. Turizam je mozaik različitih djelatnosti i multiplikator razvoja gospodarstva koje treba smisleno povezati i unaprijediti. Kroz strateško planiranje trebamo definirati viziju i usmjerenja razvoja grada u desetljeću pred nama, rekao je Matić.

Podsjećamo, Gradsko vijeće Grada Pule na sjednici održanoj 10. ožujka 2021. godine usvojilo je Odluku o pokretanju postupka izrade Plana razvoja turizma Grada Pula-Pola za razdoblje od 2021. do 2027. godine. Ovim strateškim dokumentima definirat će se ključne inicijative, programiranje korištenja EU fondova i mjere u svrhu postizanja fiskalne učinkovitosti te mjerljivog i održivog razvoja Grada Pule do 2030. godine.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!