Nedjelja, 26 ožujka, 2023

Grad Pula ipak ne gasi kamp na Fratarskom otoku? Na svojim stranicama tvrtka otvorila rezervacije

Gradska tvrtka Fratarski na svojim je mrežnim stranicama izvijestila da prima rezervacije za kamp mjesta na Fratarskom otoku, koji će za ljetovanje biti otvoren od 10. lipnja do 4. rujna. Uobičajena je to praksa spomenutog poduzeća, no ono što svakako plijeni pažnju jest da Grad očito tu tvrtku zasad neće ugasiti kao što je to lani najavio gradonačelnik Filip Zoričić. On je, podsjetimo, još u studenom na Gradskom vijeću, odgovarajući na vijećnička pitanja, rekao da je Fratarski d.o.o. trebalo davno ugasiti, da to poduzeće nije smjelo ni postojati, da u besmislu nije imalo smisla i da će, stoga, uskoro otići u povijest.

Na takav ga je odgovor isprovociralo pitanje IDS-ovke Monike Derrochi koju je zanimalo kako je došlo do, po njoj, apsurdne situacije da pročelnik Službe za poslove zastupanja Grada Nebojša Nikolić bude imenovan za v.d. direktora Fratarskog, iako je on bio u povjerenstvu za izbor članova Nadzornog odbora tog istog poduzeća. No, apsurdna je situacija pala u drugi plan jer je poduzeće, prema Zoričićevim riječima, bilo spremno za brisanje, piše Glas Istre.

Danas je prema svemu sudeći situacija drugačija. Fratarski d.o.o. nastavlja s radom. Gotovo sigurno još ovu sezonu. Očito se Zoričić malo zaletio izjavivši za naš list: “Moje mišljenje je, nakon konzultacija s ekonomskom i pravnom strukom, da to poduzeće nema smisla i da može biti dio jednog od postojećih gradskih poduzeća.” Izgleda da mu ta neodređena ekonomska i pravna struka nije objasnila da se trgovačko društvo ne može ugasiti preko noći pa je morao malo prikočiti. Od gašenja, međutim, nije odustao. Barem tako tvrde u Gradu. “Fratarski d.o.o. je tvrtka koja će ići u pripajanje drugim gradskim komunalnim poduzećima i to je sada u procesu. Radimo dubinsku analizu nakon koje će uslijediti pripajanje”, ističu. Kada će se to dogoditi, ne preciziraju.

Na istu smo adresu još u studenom poslali upit nije li neobično da Grad ide u zatvaranje firme koja je tek odnedavno u njegovom vlasništvu (početkom 2021. Fratarski postaje stopostotno gradsko poduzeće, do tada ga je dijelio s Uljanik Pomorstvom, op. n.) i u koju je uložio novac poreznih obveznika, ne samo u kupnju udjela već i u dokapitalizaciju. Odgovor nikada nismo dobili.

Sam je Zoričić potaknuo nagađanja da ga je na gašenje Fratarskog potaknula jedna osoba – Andrea Rosanda. Njega je, naime, na spomenutoj sjednici Gradskog vijeća nazvao uhljebom i komesarom kojeg je, smatra Zoričić, IDS godinama držao u tom poduzeću. Koliko nam je poznato, Rosanda, koji je zaposlen na radnom mjestu voditelja projekta, još je od dolaska Nikolića na čelo Fratarskog na bolovanju. Zoričić se tako do danas, gotovo četiri mjeseca nakon najave, nije riješio ni “besmislenog” poduzeća ni IDS-ovog uhljeba.

Inače, to poduzeće, prema posljednjim podacima koje smo dobili iz Grada, broji osam zaposlenika, od kojih je dvoma ugovor istekao koncem prošle godine i nije poznato je li im produžen. Zoričić nam je, posljednji put kad je javno govorio o Fratarskom d.o.o., rekao da svi zaposlenici koji dobro rade svoj posao, ne moraju brinuti za njega. Valja pritom istaknuti da pročelnik Nikolić, kao v.d. direktora, nije u radnom odnosu u tom poduzeću. Tu je i puno sezonaca koji se angažiraju isključivo u ljetnim mjesecima.

Tvrtka koju je gradonačelnik predvidio spojiti s “drugim gradskim poduzećima” upravlja kampom na otoku Veruda te ugostiteljskim objektom “Buffet otok Veruda”, zatim ugostiteljskim objektom na Bunarini, a u 2021. održavala je i gradske plaže i javne zahode u Puli. Iz Grada još jednom ponavljaju da Fratarski otok ostaje otvoren građanima. “Bit će i ubuduće popularno mjesto za kupanje i odmor. Dakle, sve što je i dosada Fratarski predstavljao građanima Pule neće se promijeniti. Već su započele pripreme za sezonu kao i svake godine”, zaključuju.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno