Ponedjeljak, 5 prosinca, 2022

Gosti varaju, neki iznajmljivači otkazuju u zadnji tren, a sustavi za iznajmljivanje kolabriraju

Ovo što se radi ove 2021. godine nema nikakvog smisla: mnogi gosti varaju, mnogi iznajmljivači varaju, a onda se još pojave problemi u sustavima najvećih portala za iznajmljivanje i više nitko nikome ne vjeruje, pa se čak i Noine arke prizivaju.

Po desetak upita dnevno za apartman koji uredno vodi evidenciju zauzetosti te se svugdje vidi da trenutačno nema mjesta postalo je normalno zadnjih tjedan dana, piše Slobodna Dalmacija. Postalo je normalno i da se oko ponoći primaju telefonski pozivi s hrvatskih telefona, ali i predbrojem raznih, uglavnom europskih, zemalja i traži smještaj za noć koja je skoro napola već prošla.

Dobivajući informacije od kolega koji se izluđuju otkazima, duplim rezervacijama, nedolascima gostiju koji se izvlače na ‘smrt u obitelji’ a objavljuju po Facebooku slike s kupanja iz susjednog mjesta, svaki odlazak u krevet postaje noćna mora. Jer nakon nekoliko dizanja u kasnim noćnim satima – ili bolje rečeno u ranim jutarnjim satima jer je bila prošla ponoć, zbog upita gostiju, mijenjanja datuma rezervacija, otkazivanja rezervacija i slično, ne znaš više što je bolje: ugasiti mobitel ili ne.

Najlakše je ugasiti, ali samo iznajmljivači znaju probleme sa sinkronizacijom različitih kalendara na portalima te da možda dizanje preko noći može olakšati sljedeće dane jer što, primjerice, napraviti kada se desi kao jednom kolegi iz centra koji je dobio ne samo duplu rezervaciju nego su mu se tri preklopile? I još mu se njih 3+3 pojave isti dan i počnu napadati kako je on kriv. Koga ćeš primiti, a koga ne?

Dodatni problemi se pojavljuju kada dan prije odlaska gosti na testiranju dobiju pozitivni test i onda iznajmljivač ne zna što napraviti jer znaju da stiže novi gost, a stari nema gdje ići. Najlakše je gostu reći nek se sam snađe, ali… Onda iznajmljivač razmišlja i često odlučuje kako je bolje staroga gosta ostaviti jer ni on ni čistačica koja čisti apartman ne bi rado ulazili i sređivali apartman u kome je bila zaražena osoba.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno