Utorak, 29 studenoga, 2022

Gorski kotar ostvario 95% dolazaka s obzirom na 2019. Raste broj rezervacija i za zimski period

U Gorskom kotaru je od početka godine do polovine kolovoza ostvareno 94.7 posto turističkih noćenja te 95 posto dolazaka iz rekordne 2019., a gosti su najviše tražili smještaj u objektima viših kategorija, priopćili su iz Turističke zajednice Gorskog kotara.

Prema podacima iz sustava eVisitor, samo u prvoj polovini kolovoza ostvareno je 10 posto više noćenja u odnosu na 2019. Najveće zanimanje je za smještaj u višim kategorijama, dok je u smještaju u domaćinstvima u ovoj godini ostvareno 28 posto više noćenja u odnosu na 2019.

“Zamjetan je i broj rezervacija za zimski period, posebno privatnog smještaja više kategorije. Sada se već rezervira smještaj za novogodišnje i školske praznike”, izjavio je direktor Turističke zajednice Gorskog kotara Petar Hrg.

Ocijenio je da je cijela destinacija “zrela” za ulaganja u kvalitetan smještaj, kampove i kuće za odmor te u hotelski smještaj.

Kažu da neke kuće za odmor imaju bukiran smještaj i do 240 dana godišnje

Iz Turističke zajednice Gorskog kotara navode da pojedini smještajni kapaciteti viših kategorija, poglavito kuće za odmor, imaju bukiran smještaj čak 150 do 240 dana godišnje, piše Index.

“Gorski kotar su zelena pluća Hrvatske i strateški smo usmjereni na očuvanje naših prirodnih vrednota, što smo definirali i Master planom razvoja turizma. Planskim ulaganjima u turističke sadržaje želimo obogatiti iskustvo naših posjetitelja tijekom cijele godine. To će se odraziti i na demografsku sliku i zaokret prema turizmu kao jednoj od jačih poluga razvoja ovog kraja”, zaključio je Hrg.

Jedinice lokalne samouprave Gorskog kotara s već pripremljenim projektima žele dodatno obogatiti sportsko-rekreativnu i zimsku turističku ponudu.

Predsjednik Turističke zajednice Gorskog kotara i načelnik Fužina David Bregovac rekao je da sve više gostiju ljetni odmor želi provesti u planinskim područjima, ali i da Gorski kotar ima prednost – blizinu mora.

“Cilj nam je iskoristiti potencijal cjelogodišnje destinacije i nadam se da će nam se Županija i država priključiti značajnijim ulaganjima”, rekao je Bregovac, dodavši da je Gorski kotar sigurna regija u kojoj se sustavno prati epidemiološka situacija.

Iz TZ-a Gorskog kotara još navode da prosječna ocjena smještajnih kapaciteta za Gorski kotar na Bookingu iznosi 9.3 od 10, na Googleu 4.7 od 5, TripAdvisoru 4.6 od 5 te na Airbnb-ju 4.9 od 5, dok je dvadesetak goranskih restorana na Googleu ocijenjeno s 4.4, a na TripAdvisoru s 4.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

SourceIndex

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno