Četvrtak, 8 lipnja, 2023

Gledajte Podcast Turizam24 Gosti: Ivan Rakuljić, kapetan broda Freedom i Ivan Ilijašić iz tvrtke Orioly

U jesenskoj shemi podcasta u utorak, 23.11. s početkom u 17.30h ugostit ćemo dva gosta koji utjelovljuju dva izvrsna primjera dobre turističke prakse. Mada je jedan iz brodogradnje, a drugi iz IT tehnologije, doista su pokazatelj kako se radom i odličnim idejama može uspjeti i pomaknuti granice turističke vizije. Naši gosti u utorak biti će Ivan Rakuljić, kapetan broda Freedom i vlasnik Ivan Cruising te Ivan Ilijašić, osnivač tvrtke Orioly za IT rješenja u turizmu.

Ivan Cruising: Freedom, Paradis i Desire

Podcast Turizam24 brodi dalje. Ugostit ćemo Ivana Rakuljića, vlasnika tvrtke Ivan Cruising i ujedno kapetana broda Freedom o kojem smo već imali prilike pisati na našem portalu. Ivan Rakuljić, po zanimanju diplomirani ekonomist, nakon diplome odlučio se nastaviti obiteljski posao kojeg je njegov otac započeo sad već davne 1965. Krenuo je s preuređenjem starog drvenog broda u brod za jednodnevne turističke izlete. Uskoro su izgradili nova 4 broda za sedmodnevna krstarenja. Danas tvrtka upravlja s ukupno 3 broda: Paradis, Desire i Freedom.

Freedom je izgrađen 2019. godine i ove sezone bio je glavna zvijezda Rakuljićeva projekta Osam otoka u osam dana. Radi se o organiziranom krstarenju za domaće turiste, po povoljnijim cijenama koji je bio planiran na dva tjedna a na kraju je sam program trajao deset. U tome mu je uvelike pomogao i naš nedavni gost, poznati putnik Vlado Šestan, ujedno osnivač Facebook grupe Savjetnik za putovanja – Travel Advisor.

Orioly – IT rješenja i Pametni turizam

Gost našeg podcasta je još jedan Ivan. Ovog puta Ivan Ilijašić, osnivač firme Orioly, koja se bavi razvojem IT rješenja za booking i prodaju tura, izleta, lokalnog iskustva za turiste.

Orioly je firma koja zapošljava 20 stručnjaka, pokrenuta 2015-te godine s ciljem da pruža rješenja koja će pomoći malim turističkim firmama da lakše promoviraju i prodaju svoje ture, izlete, razgledavanja. Kao firma su više angažirani na inozemnom tržištu, no proteklih dvije godine vide sve veći iskorak hrvatskom turizma prema online poslovanju.

Proteklih godinu i pol dana kao firma su se aktivirali u inicijativi “Pametni turizam” koja okuplja 15 domaćih “travel-tech” firmi s ciljem promocije pametnih IT rješenja. Kao firma se mogu pohvaliti da rade promjene u hrvatskom turizmu, počevši od Zagorja, Podravine, Moslavine do Istre. Stoga ne propustite još jedan turistički podcast Turizam24 s voditeljem Josipom Sedlarom.

Pretplatite se na naš Youtube kanal: TURIZAM24

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno